Заборонити прийом металобрухту

В місті Бахмут продовжують працювати незаконні пункти пройому металобрухту. Така ситуація мотивує безхатьків та наркоманів для отримання швидких грошей, не збирати зайвий металобрухт, а красти металеві речі для їх обміну на гроші.
Так, у місті ПОСТІЙНО зникають металеві люка ПАТ «Укртелеком»,металеві решітки дощоприймачів та люка КП Бахмутвода, по вулицях, де ходять наші діти і родичі, внаслідок чого аварійні ситуації та травми.
Майже КОЖНОЇ ДОБИ викрадаються з кабельної каналізації та фасадів будівель кабелі зв’язку та телефонні дроти ПАТ «Укртелеком». Як наслідок, без послуг фіксованої телефонії та інтернет залишаються: дитяча лікарня, школи, дитячі сади, міські організації, яким життєво потрібний зв'язок. Люди літнього віку не мають можливості викликати лікаря, швидку допомогу, подзвонити близьким.
Ціна цього стану декілька килограмів дротів, що були здані у пункти прийому металу! Такого немає ані у Краматорську, ані у Слов’янську.
Задача громади міста закрити усі нелегальні пункти прийому металобрухту, постійно контролювати роботу легальних пунктів,зберегти безпеку життя людей і майна Нашого міста.

Ініційована Вами петиція була розглянута за Вашою участю 04.07.2016 на засіданнях постійних комісій Бахмутської міської ради: з питань економічної і інвестиційної політики, бюджету і фінансів та з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту і зв'язку.
Відповідно до Закону України «Про поліцію», Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» порушенням законодавства, що регулює здійснення операцій з металобрухтом, займаються правоохоронні органи.
З метою виконання вимог Закону України «Про металобрухт» Бахмутським відділом поліції з початку поточного року було внесено до ЄРДР 7 кримінальних проваджень за ст. 213 Кримінального кодексу України, виявлено 8 фактів, пов’язаних з незаконними операціями з прийому металобрухту від населення.
В межах повноважень, наданих органам місцевого самоврядування, міська комісія по контролю та нагляду за здійсненням операцій з металобрухтом суб’єктами господарювання здійснює контроль за операціями з металобрухтом суб’єктами господарювання (офіційні пункти прийому металобрухту) у м.Бахмут.
На території міста Бахмута працюють 12 офіційних пунктів прийому металобрухту:

п/п Назва підприємства Адреса
1. ВАТ «АЗОЦМ» м. Бахмут, вул. Кірова,42
2. ТОВ «Интертрейдкрейшн» м. Бахмут, вул. П.Лумумбы,89
3. ТОВ ПФК « Рутекс» м. Бахмут, вул. Незалежності,1а
4. ЧНПФ «Центр» м. Бахмут, вул. П.Лумумби, 105
5. ТОВ « Астрон» м. Бахмут, вул. Кірова,42
6. ТОВ «Корвет» м. Бахмут, вул. Кірова,42
7. ТОВ «Метресурс» м. Бахмут, вул. Кірова,42
8. ТОВ « Укрспецмет» м. Бахмут, вул. Кірова,42
9. ТОВ « КДМ – 5» м. Бахмут, вул. Кірова,42
10. ТОВ «АВ ТРЕЙД ГРУПП» м. Бахмут, вул. Трудова,16
11. ТОВ «Діолог – Плюс» м. Бахмут, вул. Сибірцева, 2
12. ТОВ «МЕТ-ХОЛДИНГ» м. Бахмут, вул. Кірова,42
Протягом І півріччя 2016 року комісія провела 3 обслідування спеціалізованих підприємств на факт виявлення порушень ліцензійних умов здійснення операцій з металобрухтом. Порушень законодавства не виявлено.
За рекомендацією постійних комісій Бахмутської міської ради було вирішено підтримати Вашу петицію та винести її на розгляд чергової сесії Бахмутської міської ради.
Дякую Вам за виявлену небайдужість та активність.

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Петицію підписали 256 осіб з 250 необхідних.

Демеденко Роман Іванович

26 травня 2016 р.