Відновити «Шумки» - відновлення автентичності в гідроспоруді на річці Рось в парку Острів

Протягом останнього часу в Богуславі тривають роботи з благоустрою на частині території парку Острів відомого як «Казка». В той час як прокладання доріжок та облаштування території отримує здебільшого позитивний відгук від населення, оприлюднені днями фото з робіт над спорудою відомою як «Шумки» викликали суспільний резонанс та гостру критику. В своїх аргументах містяни посилаються на те, що нова конструкція змінює хід води і тим само руйнує об’єкт Богуславської автентичності. Слід зазначити, що «Шумки» завжди були об’єктом цікавості як містян так і туристів тому знищення подібного об’єкту цілком логічно розколює думку суспільства і створює додаткову соціальну напругу. Ми не знаємо хто є власником та/або на чиєму балансі знаходиться даний об’єкт, однак ми звертаємось до Богуславської міської ради за територіальним принципом і просимо вжити термінових дій для відновлення «Шумків». Якщо дані дії не є компетенцією міської ради, ми просимо Вас виступити організатором, в максимально короткі терміни після розгляду даної петиції, обговорення з тим хто приймає кінцеве рішення з обов’язковим залученням широкого кола населення.

Крім того, хочемо зазначити, що 29 травня 2017 року, Богуславською міською радою було прийнято рішення про затвердження «Положення про консультації з громадськістю» яке визначає основні вимоги до організації і проведення Богуславським міським головою, Богуславською міською радою та її виконавчими органами (далі - ОМС) консультацій з громадськістю з питань, що належать до їх компетенції. Дане положення не лише містить алгоритм проведення обговорень з громадянами а й визначає перелік питань котрі мають проходити ці обговорення в обов’язковому порядку. Тому просимо міську раду надалі діяти у відповідності до прийнятого нею положення і питання стратегічного характеру, такі як облаштування туристичного центру міста, надалі проводити тільки після проведення консультацій з громадськістю.

На розгляд засідання виконкому 16 липня 2020 року було внесено питання, щодо відновлення «Шумків»- відновлення автентичності в гідроспоруді на річці Рось в парку Острів. За результатами розгляду було прийнято рішення № 66/8.

Петицію підписали 113 осіб з 100 необхідних.

Рєпік Олексій Валерійович

25 червня 2020 р.