+ ще 394 громади!

Про закріплення статусу ландшафтно-рекреаційної зони

Про закріплення статусу ландшафтно-рекреаційної зони (рекреаційної зони озеленених територій загального користування) земельних ділянок в районі колишнього ДП Радіопередавальний Центр (вул. Соборна, вул. Симоненка, вул. Володимира Кутового, вул. Шевченка у м. Бровари).

Відповідно до плану зонування м.Бровари (https://drive.google.com/file/d/1eBeDBdjJkN1JaOSu1OvU18grGb-fk5BJ/view, вбачаються плани міської влади на щільну і неузгоджену забудову території колишнього ДП Радіопередавальний центр, та прилеглих територій, шляхом знищення дерев і багаторічних насаджень. Такі наміри ідуть в розріз з баченням громади щодо комфортного проживання в ЖК «Купава», ЖК «Соборний», багатоповерхівках по вул. Шевченка, та власників будинків по вул. Виноградній, вул. Київській, вул. В.Симоненка.

Станом на сьогодні вже порушені норми основоположних ДБН Б.2.2-12:2019 «Планування і забудова територій» https://e-construction.gov.ua/laws_detail/3260441209981634046?doc_type=2. Зокрема, критичними опинилися вимоги:
п. 6.1.14 щодо максимально допустимого відсотку забудови земельної ділянки (при поверховості будинків >11, площа забудови земельної ділянки дозволяється до 30%);
п. 6.1.16 щодо граничної щільності населення кварталу/мікрорайону – до 450 осіб на гектар;
п. 6.1.25 щодо площі озеленених територій обмеженого користування з розрахунку 6 м2/особа; (тільки в ЖК «Купава» проживає ~2000 осіб, що в перерахунку вимагає ~1.2 га в вигляді зон відпочинку, спорт майданчиків, пішохідних зон тощо).
Табл. 6.4 щодо розмірів майданчиків в складі прибудинкових територій в 100-метровій доступності з розрахунку 2 м2/особа; тільки для ЖК «Купава» має бути ~0.4 га, це не враховуючи зону паркування для автотранспорту
Враховуючи вище наведене, громада Броварів звертається до міського голови та депутатів міської ради з пропозицією винести на розгляд Броварської міської ради такі питання:
1. Внести зміни до Плану зонування території м. Бровари в частині зміни типу територіальних зон для визначених ділянок в районі колишнього ДП Радіопередавальний Центр (вул. Соборна, вул. Симоненка, вул. Володимира Кутового, вул. Шевченка у м. Бровари) з «житлової» Ж-3-П і «громадської» Г-3-П зон в «ландшафтно-рекреаційну» зону Р-3, рекреаційну зону озеленених територій загального користування існуючу.
2. Заборонити знищення дерев на цих ділянках і поставити це питання на контроль міської влади.
3. Внести зміни в План зонування території м. Бровари в частині ширини вул. Соборної в червоних лініях. Громада вважає непотрібною побудову широкої автомобільної дороги в ландшафтно-рекреаційній зоні з центральною віссю по вул. Соборній. Натомість потребує створення пішохідної зони від вул. Шевченка до вул.Чорновола.

Підписи мешканців Броварів до петиції:

ПІБ
Адреса
Підпис

БРОВАРСЬКА МІСЬКА РАДА БРОВАРСЬКОГО РАЙОНУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
РІШЕННЯ
від 04.06.2024 № 611
м. Бровари
Про розгляд електронної петиції «Про закріплення статусу ландшафтнорекреаційної зони»
Реалізуючи вимоги Закону України «Про звернення громадян», керуючись пунктом 9 частини 1 статті 1 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», підпунктом 1 пункту «б» статті 38 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розглянувши електронну петицію «Про закріплення статусу ландшафтно-рекреаційної зони», яка набрала 351 підпис громадян з дня оприлюднення від 12.04.2024 року, зважаючи на те, що відповідно до Плану зонування території міста Бровари обрана в петиції територія знаходиться в зоні житлової забудови (зона багатоквартирної багатоповерхової забудови (перспективна), змішаної одноквартирної та багатоквартирної забудови (перспективна забудова навчальних закладів, в тому числі й дошкільної освіти), ландшафтно-рекреаційній зоні та зоні транспортної інфраструктури (зона вулиць, майданів, доріг), враховуючи пункт 9 частини 1 статті 1 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», згідно якого визначено, що план зонування території (зонінгу) є складовою комплексного плану просторового розвитку території територіальної громади або генерального плану населеного пункту, виконавчий комітет Броварської міської ради Броварського району Київської області
В И Р І Ш И В :
1. Не підтримати електронну петицію «Про закріплення статусу ландшафтно-рекреаційної зони».

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на керуючого справами виконавчого комітету Людмилу ЛЕНЧИЦЬКУ.

Міський голова Ігор САПОЖКО

Петицію підписали 352 особи з 350 необхідних.

Кохан Євген Миколайович

12 квітня 2024 р.