+ ще 252 громади!

Про відзначення 150-річчя від дня народження видатної світової оперної співачки Соломії Крушельницької

Соломія Крушельницької — українська всесвітньо відома оперна співачка та педагог. За життя Соломію Крушельницьку визнали найвидатнішою співачкою світу. Серед її численних нагород та відзнак, зокрема, звання «Вагнерівська примадонна» XX століття.

Співати з нею на одній сцені вважали за честь Енріко Карузо, Тітта Руффо, Федір Шаляпін. Італійський композитор Джакомо Пуччіні подарував співачці свій портрет з написом «Найпрекраснішій і найчарівнішій Баттерфляй».

Талановита українка володіла вісьмома мовами, багато подорожувала, але незважаючи ні на що, українські пісні завжди виконувала в оригіналі й ніколи не забувала про Батьківщину.

У сучасній українській традиції входить до переліку найвідоміших жінок давньої та сучасної України.

23 вересня 2022 року минає 150 річниця від дня народження талановитої та відомої на весь світ українки Соломії Крушельницької. Тому 2022-й у Тернопільській області проголошено роком цієї українки зі світовим ім'ям. Також Президент України підписав розпорядження про святкування на державному рівні.

Саме тому, пропоную проголосити 2022 - роком відомої оперної співачки Соломії Крушельницької і на території Бучацької територіальної громади!Також, розробити план заходів по святкуванню та відзначенню пам'яті талановитої нашої землячки з Білявинець. Ми маємо достойно та гідно, на високому рівні відзначити 150-ту річницю від дня народження українки, ім'я якої знає весь світ, адже її талант приніс славу не тільки їй, а й своїй малій Батьківщині!

Електронна пошта: 1999mikhalskiy1999@gmail.com

ІНШІ

Станом на 29 листопада петицію підписали 3 особи з 650 необхідних.

Михальський Вадим Петрович

23 листопада 2021 р.

До кінця збору підписів залишилось: