Запретить использование полиэтиленовый бутылок при продаже молока на рынках

Прошу запретить использование на рынках в молочных павильонах пластиковых бутылок! Конечно это удобно, НО эти бутылки приносят продавцам молока бомжы и прочие люди с низким уровнем жизни. Я не раз видела, как бомжи или алкоголики достают из мусорных баков эти бутылки, а затем несут их на базар и продают молочникам по 1 грн. А молочники забирают эти бутылки домой и в них затем везут молоко в Чернигов. И даже если я прихожу со своей стеклянной банкой, проблема заключается а том, что продавцы под столом переливают из полиэтиленовых бутылок молоко в трехлитровую банку и говорят, что привезли из дому молоко в стеклянных банкам. Проверяющие органы рынков закрываю на это глаза.

Шановна Тетяно Вікторівно!

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Чернігівській області, 12.03.2019 року розглянуто отриману з Чернігівської міської ради петицію (вх. № 1548/01- 06 від 12.03.2019), що надійшла на розгляд та оприлюднена на офіційному сайті Чернігівської міської ради (№ А-15-П від 11.03.2019 року) з питань використання на ринках міста Чернігова в молочних павільйонах пластикових пляшок та повідомляє наступне.
Ветеринарно-санітарні вимоги щодо торгівлі на ринках регламентуються «Ветеринарно-санітарними правилами для ринків» затвердженими наказом Головного державного інспектора ветеринарної медицини України від 04.06.1996 N 23 та зареєстровані в Міністерстві юстиції України 19 червня 1996 р. за № 314/1339.
Згідно пункту 5.5, 5.7, частини п’ятої «Ветеринарно-санітарних правил для ринків» молоко і молочні продукти реалізуються в критих ринках, спеціально обладнаних павільйонах, повинні доставлятися для продажу в чистому посуді (скляному, глиняному, глазурованому, алюмінієвому, емальованому), щільно закритому кришками. Згідно пункту 9.1. частини дев’ятої обов’язки та відповідальність за дотриманням цих правил покладено на дирекцію ринку.
Також інформуємо, що Чернігівським міським управлінням Головного управлінням Держпродспоживслужби в Чернігівській області надіслано листи адміністраціям ринків міста щодо неухильного виконання обов’язку контролю за реалізацією молочної продукції на ринках. Працівниками лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на ринках по даному питанню розміщено листівки, з постійними продавцями молока та молочної продукції проводяться лекції, бесіди, про що свідчать підписи в відповідному журналі про отримання даної інформації, на порушників накладаються штрафи.
Додатково інформуємо, що спеціалістами лабораторій ветеринарно- санітарної експертизи на агропродовольчих ринках м. Чернігова, при реалізації молока у пластиковій тарі, в період з 01 лютого 2019 року та по теперішній час було проведено 345 бесід, розклеєно попереджень у формі листівок - об’яв 55. За порушення правил реалізації молока та молочних продуктів, притягнуто до адміністративної відповідальності 13 осіб та недопущено до реалізації 234 літри молока.

Начальник Ю. Павлішен

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Петицію підписали 255 осіб з 250 необхідних.

Авраменко Тетяна Вікторівна

3 лютого 2019 р.