Про облаштування пішохідного переходу світлофором по вул. Шевченка (зупинка Технологічний університет)

Мешканці м. Чернігова звертаються до Чернігівської міської ради з проханням встановити світлофори на нерегульованому пішохідному переході поблизу зупинки Технологічний університет .
На нерегульованому пішохідному переході по вулиці Шевченка (район Технологічного університету і районної лікарні) недобросовісні водії часто не зупиняються при перетині дорожнього полотна пішоходами. Оглядовість кермувальникам автотранспорту інколи перешкоджають автомобілі і міжміські маршрутні таксі, які зупиняються на узбіччі біля «зебри».
Нагадаємо, що рух на дорозі здійснюється в 4 смуги, транспортний потік підвищений. Влітку по пішохідному переходу на берег р. Десни прямують відпочивальники, дорогу переходять студенти ВУЗу, учні школи №16, відвідувачі районної лікарні та розважальних закладів, гості міста (постояльці готелів) та мешканці житлового комплексу.
В зв’язку з ризиком життю та здоровˊю жителів міста висловлюємо прохання удосконалити безпеку на «зебрі», додатково облаштувавши її світлофором.

Шановна марино Вікторівно!

У відповідь на Вашу електронну петицію стосовно будівництва світлофорного об’єкту на існуючому нерегульованому пішохідному переході по вул. Шевченка в районі зупинки громадського транспорту «Районна лікарня», яка набрала відповідно до п. 8 ст. 51-1 Статуту територіальної громади необхідну кількість голосів на її підтримку, повідомляємо наступне.
Відповідно до рішення сесії міської ради «Про міський бюджет на 2019 рік» від 29.11.2018 року №36-VII-33 та рішення виконавчого комітету «Про затвердження переліків об’єктів житлово-комунального господарства та природоохоронних заходів на 2019 рік, що фінансуються за рахунок коштів міського бюджету міста Чернігова» від 15.01.2019 року №6, кошти на будівництво вищезазначеного світлофорного об’єкту не передбачено.
Додатково повідомляємо, що для покращення безпеки дорожнього руху на зазначеному нерегульованому переході в 2017 році було встановлено додаткове зовнішнє освітлення з світлодіодними дорожніми знаками 5.35.1/2 «Пішохідний перехід».

Заступник начальника управління Є. ДЕЙНЕКО
житлово-комунального господарства

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Петицію підписали 252 особи з 250 необхідних.

Комаса Марина Викторовна

3 лютого 2019 р.