Відновлення маршруту № 39

З 01 березня 2019 року припиняє своє існування маршрут №39. Замість нього вводиться новий - №41, який буде проходити за таким маршрутом: Хімволокно - Астра - вул. Ціолковського - вул. Попова - вул. Дніпровська - вул. Гагаріна - вул. Старобілоуська - далі за маршрутом №39 (через В. Чорновола та пр. Миру) до готелю Україна.

Хоча формально по вулиці Старобілоуській буде проходити автобус, але це є просто транспортною катастрофою для жителів вулиць Войкова та Старобілоуська.

1) Автобус № 1 позаміський і до нашого району проходить настільки заповнений, що найчастіше в години пік навіть не зупиняється. Прошу звернути увагу на те, що цей автобус є досить травмонебезпечним для громадян: люди в надії добратися до роботи, заповнюють його на 150%, він йде перегруженим, перехиленим на один бік, в районі дверей люди просто затиснуті.

2) Новий запланований 41 - має незручний маршрут:
- по аналогії з 25 - він буде вже забитий з "Астри" та Хімволокна (або та заходиш на кінцевій - або добирайся хоч пішки")
- він розвертається в центрі. Шановні чиновники! Маршрутка ДО ЦЕНТРУ і назад??? Ви серойозно???? А там пересідати? Навіть якщо на нього буде діяти проїзний - це створить купу проблем людям - знову чекати тролейбус у центрі (які теж, як відомо, ходять не за розкладом та мають великий інтервал!)

Чому Ви ігноруєте потреби нашого району та забираєте в нас єдиний нормальний маршрут???
Він не рентабельний? Чомусь кожного дня на зупинці на нього чекає велика кількість людей і їздить він ніяк не пустий!

З усією повагою хотілося б звернутся до вас, але складається таке враження, що саме ви - чиновники управління транспорту - провокуєте той жахливий стан з маршрутками і тролейбусами, який він зараз і є - бо транспортна система складається таким чином, щоб маршрутки йшли ЗАБИТІ до шаленої давки. І якщо автобус не натовкується до стану "пасажирського пюре" - то він "не рентабельний". Чи ви не "розгружуєте" їх навмисно? Всі останні зміни - тільки на гірше. Скасували 31 і 29 - стало краще? Спитайте у народу.

Так як в цьому районі проживає велика кількість людей (великий спальний район), є 2 повністю укомплектованих садочки і підприємства - просимо звернути увагу на потреби людей і не вирішувати "звисока", а питати у людей - потрібен маршрут, чи ні.

39 - найбагатостраждальніший маршрут Чернігова. Ми писали вже безліч петиції і будемо це робити, доки ви нарешті нас не почуєте. Будемо збирати підписи, писати листи, дзвонити і відстоювати свої права.

Вирішить питання його рентабельності - стабільне його курсування (люди,які бачать на "дозорі", що наступний автобус буде через 20-30 хвилин - просто йшли на іншу зупинку).

З надією на розуміння та відновлення справедливості - просимо відновити рух 39 маршруту.

Шановна Олена Анатоліївна!

Електронну петицію стосовно автобусного маршруту № 39 уважно розглянуто. За результатами повідомляємо наступне.
Автобусний маршрут № 39 «Олександрівка – вул. Старобілоуська» успішно функціонував у мережі автобусних маршрутів міста протягом тривалого часу, оскільки траса проходження не обслуговувалась тролейбусами.
Враховуючи побажання мешканців міста та пріоритетність розвитку міського електричного транспорту, у 2017 році з’явився новий тролейбусний маршрут № 9 «Завод Автодеталь – 2-га міська лікарня», який став результатом об’єднання тролейбусних маршрутів № 2 «Завод Автодеталь – вул. Шевченка» та № 9 «2-га міська лікарня – ТЦ Мегацентр».
Внаслідок дублювання тролейбусним маршрутом № 9 та автобусним маршрутом № 27 маршрут № 39 у первинному вигляді став збитковим. У зв’язку з цим постала необхідність розгляду питання про його зміну або доцільність функціонування.
Дане питання розглядалось на засіданні координаційної ради з питань організації транспортного забезпечення населення міста Чернігова, де прийняте рекомендаційне рішення вивести з автобусної мережі маршрут № 39, а з метою забезпечення транспортом мікрорайону вулиць Старобілоуської та В. Чорновола створити новий маршрут зі шляхом проходження: Хімволокно - Астра - вул. Ціолковського - вул. Попова - вул. Дніпровська - вул. Гагаріна - вул. Старобілоуська – вул. В. Чорновола - пр. Миру - готель Україна - далі у зворотньому напрямку.
Зазначені зміни до автобусної мережі було надано на розгляд виконавчого комітету Чернігівської міської ради, який прийняв схвальне рішення. На виконання цього рішення з 1 березня 2019 року розпочав роботу автобусний маршрут № 41 «Готель Україна - Хімволокно», який тимчасово обслуговує комунальне підприємство «Чернігівське тролейбусне управління» міської ради. Інтервал руху автобусів у «години пік» складає 10 хв.
Для спрощення процесу пересадки місячний проїзний квиток на тролейбус діє також в автобусах маршруту № 41. Отже, пасажири мають можливість дістатись будь-якого віддаленого району міста, де є тролейбусна мережа, без додаткових витрат.
Інформуємо, що рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 21 грудня 2018 року № 658 затверджено наступну вартість місячних проїзних квитків:
Громадський – 200 грн.
Студентський – 100 грн.
Учнівський – 50 грн.
Для юридичних осіб – 200 грн.
З 20.03.2019 року маршрут № 41замість вул. Ціолковського проходить через вул. Д. Самоквасова та Текстильників.
Звертаємо увагу, що із початком функціонування маршруту № 41 автобусний маршрут № 1«вул. Захисників України – Дачі (Ст. Білоус)» розвантажено, у зв’язку з чим надаються більш комфортні умови перевезення пасажирів.
До відома, від обслуговування маршруту № 29 відмовився перевізник, керуючись своїм правом, зазначеним у договорі.
Відповідно до ст. 43 Закону України «Про автомобільний транспорт», визначення автомобільного перевізника на автобусному маршруті загального користування здійснюється виключно на конкурсних засадах.
Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку Чернігівської міської ради неодноразово, протягом 2017-2018 років оголошувало конкурси з перевезення пасажирів на автобусному маршруті № 29, але на жаль, не отримало жодних пропозицій та заяв від перевізників-претендентів.
Тому рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 26 лютого 2019 р. № 84 маршрут № 29 «ЗАЗ – Подусівка» виключено з мережі міських автобусних маршрутів загального користування в місті Чернігові.
Що стосується маршруту № 31, рішення про доцільність об’єднання його з маршрутом № 25 приймала комісія з підготовки пропозицій до моделі транспортної мережі міста, а також координаційна рада з питань організації транспортного забезпечення населення міста Чернігова.

Начальник управління

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Петицію підписали 277 осіб з 250 необхідних.

Шарандак Олена Анатоліївна

1 березня 2019 р.