Шановний мер Чернігова. Не доводьте людей до відчаю!

Забороніть вашим транспортним «реформаторам» займатися питаннями транспорту. Ви подивіться на ситуацію з маршрутом № 39. Цілий район із двома закладами дошкільної освіти № 7 і № 64 залишився без транспорту. Ваші реформати радісно повідомляють, що замість маршруту № 39, який вже по вул. Старобілоуська заповнюється вщент, буде ходити маршрут № 41 Готель Україна - Хімволокно.

Крім того, створюється ситуація як із маршрутом автобусу № 1, транспорт ніби то є, але в «годину пік» НЕ ввійдеш, особливо з дитиною! Проте чи варто це того, щоб проїхати одну вулицю і біля Поліклініки №3 ще раз пересісти до іншого транспорту, заплативши за подвійним тарифом! А жителі району «Подусівка», які водять дітей до садочків № 7 та № 64, – за потрійним, при цьому втративши час і запізнившись на роботу. Поясніть, будь ласка, за що ми платимо податки?! Для того, щоб ваші реформатори на наші гроші нам створювали такі умови?

Поверніть всі маршрути на місце і додавайте через конкурс ті маршрути, які вимагає народ, а не ваші «диво реформатори»!

Шановний Михайле Миколайовичу!

Вашу електронну петицію стосовно автобусного маршруту № 39 уважно розглянуто. За результатами повідомляємо наступне.
Автобусний маршрут № 39 «Олександрівка – вул. Старобілоуська» успішно функціонував у мережі автобусних маршрутів міста протягом тривалого часу, оскільки траса проходження не обслуговувалась тролейбусами.
Враховуючи побажання мешканців міста та пріоритетність розвитку міського електричного транспорту, у 2017 році з’явився новий тролейбусний маршрут № 9 «Завод Автодеталь – 2-га міська лікарня», який став результатом об’єднання тролейбусних маршрутів № 2 «Завод Автодеталь – вул. Шевченка» та № 9 «2-га міська лікарня – ТЦ Мегацентр».
Внаслідок дублювання тролейбусним маршрутом № 9 та автобусним маршрутом № 27 маршрут № 39 у первинному вигляді став збитковим. У зв’язку з цим постала необхідність розгляду питання про його зміну або доцільність функціонування.
Дане питання розглядалось на засіданні координаційної ради з питань організації транспортного забезпечення населення міста Чернігова, де прийняте рекомендаційне рішення вивести з автобусної мережі маршрут № 39, а з метою забезпечення транспортом мікрорайону вулиць Старобілоуської та В. Чорновола створити новий маршрут зі шляхом проходження: Хімволокно - Астра - вул. Ціолковського - вул. Попова - вул. Дніпровська - вул. Гагаріна - вул. Старобілоуська – вул. В. Чорновола - пр. Миру - готель Україна - далі у зворотньому напрямку.
Зазначені зміни до автобусної мережі було надано на розгляд виконавчого комітету Чернігівської міської ради, який прийняв схвальне рішення. На виконання цього рішення з 1 березня 2019 року розпочав роботу автобусний маршрут № 41 «Готель Україна - Хімволокно», який тимчасово обслуговує комунальне підприємство «Чернігівське тролейбусне управління» міської ради. Інтервал руху автобусів у «години пік» складає 10 хв.
Для спрощення процесу пересадки місячний проїзний квиток на тролейбус діє також в автобусах маршруту № 41. Отже, пасажири мають можливість дістатись будь-якого віддаленого району міста, де є тролейбусна мережа, без додаткових витрат.
Інформуємо, що рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 21 грудня 2018 року № 658 затверджено наступну вартість місячних проїзних квитків:
Громадський – 200 грн.
Студентський – 100 грн.
Учнівський – 50 грн.
Для юридичних осіб – 200 грн.
З 20.03.2019 року маршрут № 41замість вул. Ціолковського проходить через вул. Д. Самоквасова та Текстильників.
Звертаємо увагу, що із початком функціонування маршруту № 41 автобусний маршрут № 1«вул. Захисників України – Дачі (Ст. Білоус)» розвантажено, у зв’язку з чим надаються більш комфортні умови перевезення пасажирів.
Управління здійснило моніторинг пасажиропотоку автобусного маршруту № 41 на вул. Заньковецької та перехресті вулиць В.Чорновола та Старобілоуської у ранкові години пік, який показав відсутність перевантаження автобусів як в напрямку Хімволокно, так і в напрямку Готелю Україна.

Начальник управління транспорту,
транспортної інфраструктури та зв’язку О. РИЖИЙ

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Петицію підписали 264 особи з 250 необхідних.

Виниченко Михаил Николаевич

1 березня 2019 р.