Давайте збережемо маршрут №39 Старобілоуська вул.-Олександрівкавул.

Дорогі жителі, міста Чернігова. Просимо, Вас, підтримати ініціативу із збереженням маршруту №39 без змін, або змінив кінцеву зупинку вул.Александрівка на вул.Кільцева біля ТЦ "ЕПІЦЕНТР" (ч/з вул. Белова) Маршрутом користується велика кількість людей, які проживають по ул.Старобілоуська; вул.Черновола; вул.Радченко; пр.Миру; ул.Шевченко; вул.Рокоссовського; вул.1-го Травня; вул.Олександрівка; вул.Белова, які працюють, вчаться (школа №32; №1; №3 ; #2 та інші; Дитяча поліклиника #1 та # 2; района лікарня; Університет ім. Т.Шевченка; Політехнічний Університет; 2-я і 3-я лікарня і Ветеринарна клініка) і водять дітей в дитячи дошкільни (ДНЗ № 64; ДНЗ № 7; ДНЗ #21; ДНЗ #19 та інші), а також працівники: КП"Водоканала", ТОВ "ЕТАЛОН"; ТОВ "РИТМ"; Міське бюро ритуальних послуг; АТ "ОТКЕ" і інших організацій. Звертаюся до жителів всього міста, давайте відстоювати маршрут, та покращувати. Цей маршрут автобусу - один в місті, в якому прозоро можливо перевірити його економічну складову. Йому в нашому місті не має аналогів. Давайте підтримаємо цю петицію і збираємо потрібну кількість голосів. Дякуємо.

Шановна Анно Сергіївно!

Електронну петицію стосовно автобусного маршруту № 39 уважно розглянуто. За результатами повідомляємо наступне.
Автобусний маршрут № 39 «Олександрівка – вул. Старобілоуська» успішно функціонував у мережі автобусних маршрутів міста протягом тривалого часу, оскільки траса проходження не обслуговувалась тролейбусами.
Враховуючи побажання мешканців міста та пріоритетність розвитку міського електричного транспорту, у 2017 році з’явився новий тролейбусний маршрут № 9 «Завод Автодеталь – 2-га міська лікарня», який став результатом об’єднання тролейбусних маршрутів № 2 «Завод Автодеталь – вул. Шевченка» та № 9 «2-га міська лікарня – ТЦ Мегацентр».
Внаслідок дублювання тролейбусним маршрутом № 9 та автобусним маршрутом № 27 маршрут № 39 у первинному вигляді став незатребуваним та, відповідно, збитковим. У зв’язку з цим постала необхідність розгляду питання про його зміну або доцільність функціонування.
Дане питання розглядалось на засіданні координаційної ради з питань організації транспортного забезпечення населення міста Чернігова, де прийняте рекомендаційне рішення вивести з автобусної мережі маршрут № 39, а з метою забезпечення транспортом мікрорайону вулиць Старобілоуської та В. Чорновола створити новий маршрут зі шляхом проходження: Хімволокно - Астра - вул. Ціолковського - вул. Попова - вул. Дніпровська - вул. Гагаріна - вул. Старобілоуська – вул. В. Чорновола - пр. Миру - готель Україна - далі у зворотньому напрямку.
Зазначені зміни до автобусної мережі було надано на розгляд виконавчого комітету Чернігівської міської ради, який прийняв схвальне рішення. На виконання цього рішення з 1 березня 2019 року розпочав роботу автобусний маршрут № 41 «Готель Україна - Хімволокно», який тимчасово обслуговує комунальне підприємство «Чернігівське тролейбусне управління» міської ради. Інтервал руху автобусів у «години пік» складає 10 хв. У автобусах використовується автоматизована система оплати проїзду, що дає можливість простежити пасажиропотоки та вірно оцінити тариф на послугу перевезення.
Звертаємо увагу, що вказані у петиції мікрорайони та напрямки досить успішно обслуговуються тролейбусним маршрутом № 9 «Завод Автодеталь – 2-га міська лікарня», а також діючими автобусними маршрутами: № 25 «Вул. Захисників України – вул. Ціолковського», № 27 «Олександрівка – Лікеро-горілчаний завод». До мікрорайону вул. Бєлова та ТЦ «Епіцентр» з центру міста можна дістатись тролейбусами маршрутів № 6, 7, 7а, зробивши пересадку з автобусного маршруту № 41 «Готель Україна - Хімволокно».
Для спрощення процесу пересадки місячний проїзний квиток на тролейбус діє також в автобусах маршруту № 41. Отже, пасажири мають можливість дістатись будь-якого віддаленого району міста, де є тролейбусна мережа, без додаткових витрат.
Інформуємо, що рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 21 грудня 2018 року № 658 затверджено наступну вартість місячних проїзних квитків:
Громадський – 200 грн.
Студентський – 100 грн.
Учнівський – 50 грн.
Для юридичних осіб – 200 грн.

Начальник управління О. РИЖИЙ

Петицію підписали 264 особи з 250 необхідних.

Іванькова Анна Сергіївна

1 березня 2019 р.