Ввести нові тролейбусні маршрути замість тих автобусних, де нема бажаючих перевізників.

Пропоную ввести нові тролейбусні марщрути там, де немає перевізників, бажаючих їх обслуговувати.
Як приклад - маршрут №29 можна замінити тролейбусоним маршрутом №12 ЗАЗ - Подусівка, з поворотом на Козацькій і далі по вул. Любецькій з поворотом на Ріпкінську.
Це не потребує великих матеріальних трат, а лише бажання міської влади щось корисне зробити для мешканців нашого міста.

Шановний Олексій Сергійович!

Електронну петицію стосовно створення тролейбусних маршрутів зі шляхом проходження по автобусних маршрутах, які не обслуговуються, уважно розглянуто спільно з комунальним підприємством «Чернігівське тролейбусне управління» міської ради.
Повідомляємо, що автобусні маршрути загального користування, на обслуговування яких оголошувались конкурси та за результатами не було отримано жодних пропозицій, мають шлях проходження, де відсутня тролейбусна лінія. Виключення становив автобусний маршрут № 29, який з’єднував мікрорайони Ст. Подусівка та ЗАЗ.
Реалізація Вашої пропозиції щодо створення нового тролейбусного маршруту, який би проходив по вул. Козацька, Любецька, Ріпкінська, на жаль, неможлива з наступних технічних причин.
Існуюча контактна тролейбусна мережа не дозволяє виконання правого повороту з вулиці Любецької на вулицю Ріпкінську. Окрім цього, у з з’язку з великими габаритними розмірами (довжина 12 м), тролейбус не може здійснити правий поворот з вулиці Любецької на вулицю Ріпкінську без виїзду на зустрічну смугу руху.
Дійсно, наразі відсутній прямий маршрут, який би з’єднував мікрорайони Ст. Подусівка та ЗАЗ. Проте, комунальне підприємство «Чернігівське тролейбусне управління» не має резерву рухомого складу та кадрів для організації нових маршрутів. Більш того, наявного парку тролейбусів та штату водіїв недостатньо для обслуговування існуючих маршрутів у повному обсязі. Через зазначені мікрорайони проходить низка маршрутів, як тролейбусних, так і автобусних, за допомогою яких можна дістатись до будь- якого місця призначення. Щоб потрапити з вулиць Гагаріна, Ріпкинська на вулиці Любецька, Незалежності, можна скористатись тролейбусами маршруту № 5 з пересадкою на тролейбус маршруту № 6 або автобуси маршрутів № 15, 23. Якщо необхідно потрапити до мікрорайонів ЗАЗ, Ремзавод, можна здійснити пересадку з маршрутів: тролейбусного № 5 - на тролейбуси № 4, автобусного № 41 - на тролейбуси № 3, 9, автобуси № 24, 30, 33.
Пасажирам, які часто звертаються до послуг громадського транспорту, рекомендуємо користуватись місячними проїзними квитками на проїзд у тролейбусах комунального підприємства «Чернігівське тролейбусне управління».
Додатково повідомляємо, що для спрощення процесу пересадки місячний проїзний квиток на тролейбус діє також в автобусах маршруту № 41, який обслуговує КП «ЧТУ».

Начальний управління транспорту, О. РИЖИЙ
транспортної інфраструктури та
зв’язку

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Петицію підписали 265 осіб з 250 необхідних.

Пекуровський Олександр Сергійович

18 березня 2019 р.