Прямий потяг Чернігів-Львів

Пропоную відкрити залізничне сполучення Чернігів-Львів. Для покращення якості подорожей на західну Україну. Щоб діти і дорослі, які їдуть на екскурсії не марнували свій час та кошти на пересадки у Києві.

Шановна Мія Франківна!

У відповідь на Вашу електронну петицію, яка набрала відповідно до п. 8 ст. 51¹ Статуту територіальної громади необхідну кількість голосів на її підтримку, щодо організації прямого залізничного сполучення Львів – Чернігів, інформуємо про наступне.
Питання відкриття залізничного сполучення міста Чернігів з іншими містами України, а саме Львовом, Ужгородом, Чернівцями, Харковом, Полтавою, протягом декількох років вже порушували жителі нашого міста. Зважаючи на те, що це питання є дуже актуальним та своєчасним, Чернігівська міська рада неодноразово зверталася до акціонерного товариства «Укрзалізниця» з пропозиціями відкриття нових залізничних маршрутів для поліпшення якості та скорочення часу подорожування пасажирів.
Керівництво АТ «Укрзалізниця» надало обґрунтовану відповідь, в якій виклало свою принципову позицію щодо порушеного питання.
Відповідно до листа № ЦУЛ-13/766 від 26.11.2019 року АТ «Укрзалізниця» повідомляємо, що акціонерне товариство зацікавлене в збільшенні обсягів перевезень і в покращенні рівня обслуговування пасажирів. Але зношеність рухомого складу, наявної інфраструктури дедалі ускладнює можливість збереження існуючих обсягів перевезень. На сьогодні, з огляду на дефіцит рухомого складу, збільшити обсяги перевезень відсутня технічна можливість. Технічний стан пасажирського рухомого складу не відповідає сучасним вимогам до комфорту пасажирів та якості послуг з перевезень. Однією з найгостріших проблем є фізичне та моральне старіння рухомого складу.
Окрім того, на станції Чернігів відсутні умови для технічного обслуговування пасажирського рухомого складу та достатній пасажиропотік для призначення окремих поїздів.
Після повторного звернення до керівництва АТ «Укрзалізниця», Департамент з організації внутрішніх та міжнародних пасажирських перевезень листом №ЦЛ-16/10 від 22.01.2020 року надав інформацію про те, що позиція керівництва АТ «Укрзалізниця» залишається не змінна, але для покращення якості обслуговування пасажирів наразі опрацьовується питання можливості встановлення залізничного сполучення Львів – Чернігів.
Копія відповіді № ЦЛ-16/10 від 22.01.2020 року АТ «Укрзалізниця» додається на 1 аркуші.

Начальник управління О. РИЖИЙ

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Петицію підписали 323 особи з 250 необхідних.

Колучі Мія Франківна

20 січня 2020 р.