Перенаправити кошти з будівництва дороги на Шерстянку на медицину міста та області

Медицина Чернігова та області потребують невідкладного фінансування у зв'язку з епідемією коронавірусу. Всі ці роки медицину знищували: заклади недофінансовували, зарплата медиків залишалась мізерною. У зв'язку з надзвичайною ситуацією прошу перенаправити майже 116 мільйонів гривень, які заплановано виділити на будівництво 1,8 кілометра дороги на Шерстянку на потреби медицини.

Шановний Віталію Івановичу!

Розглянувши Вашу електронну петицію, яка набрала відповідно до п.8 ст.51-1 Статуту територіальної громади необхідну кількість голосів на її підтримку, щодо перерозподілу коштів з будівництва дороги на Шерстянку на медицину міста та області повідомляємо наступне.
У міському бюджеті міста Чернігова на 2020 рік на будівництво автомобільної дороги для під'їзду з вул. Івана Мазепи до житлового району по вул. Текстильників передбачено 60 500,0 тис. грн, з яких 60 000,0 тис. грн за рахунок субвенції з місцевого бюджету на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету та 500,0 тис. грн – співфінансування з міського бюджету.
Порядок використання коштів субвенції чітко визначено Бюджетним кодексом України, тому їх не можливо спрямувати на фінансування галузі “Охорона здоров’я”, так як це суперечить чинному законодавству.
З метою запобігання поширення на території м. Чернігова випадків захворювань, спричинених коронавірусом COVID-19, на даний час з міського бюджету міста Чернігова виділено 12,4 млн грн на придбання засобів індивідуального захисту, дезінфекційні засоби, необхідні лікарські засоби, спеціальне медичне обладнання тощо. Також заклади охорони здоров’я міста Чернігова отримали централізовані поставки від управління охорони здоров’я Чернігівської облдержадміністрації та здійснюють необхідні закупівлі за рахунок благодійників.

Заступник міського голови О. ЛОМАКО

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Петицію підписали 262 особи з 250 необхідних.

Назаренко Віталій Іванович

30 березня 2020 р.