Організувати стрільбище для громадян (жителів міста Чернігів та області)

Проблема:
На даний момент, у місті та поза його межами, немає місць, де громадяни, що мають легальну зброю, могли б без перешкод, не порушуючи закон та не наражаючи на небезпеку оточуючих, покращувати практичні навички з володіння зброєю.
Як відомо, зважаючи на події в нашій країні, на протязі останніх років, багато громадян стали власниками зброї з різних причин (захист себе та сім'ї, захист майна, захист країни та своєї землі та, зрештою, просто хоббі, тощо). Але, нажаль, ці люди, навіть при винекненні такого бажання, не мають місця у легкій доступності, де матимуть змогу покращити навички володіння зі зброєю. Що аж ніяк не може сприяти появі культури поводження зі зброєю.

Пропозиція:
Організувати (платне) стрільбище з декількома вогневими позиціями (100-200-300.... м) на околиці міста Чернігів. До якого матимуть доступ усі охочі (за наявності дозволу на носіння та зберігання вогнепальної зброї).

Мета:
1. Створити місце, де громадяни, що мають легальну зброю, зможуть тренуватись та відточувати свої навички без загрози для оточуючих.
2. Мати в місті "точку притягання" для стрільців/спортивних клубів/організаторів різноманітних змагань зі стрільби тощо., що в свою чергу підвищіть загальний рівень володіння зі зброєю серед містян/громадян. Що є запорукою спроможності громадян до захисту у тому числі від можливих загроз з боку не дуже дружніх сусідських країн.
3. Спонукання до появи та розвитку культури поводження зі зброєю. Адже, якщо культури поводження зі зброєю немає (за думкою частини населення, та політиків), то це значить лише те, що ми повинні культивувати зародження (фактичне відродження) цієї культури, створюючи центри її розвитку та розповсюдження.

Чому стрільбище має бути платним:
Не всі містяни (платники податків), нажаль, поділяють захоплення зброєю, або розуміють її необхідність у громадянському суспільстві. А тому стрільбище повинно повністю, або частково, підтримуватись за рахунок відвідувачів/стрільців. Також це дозволить формувати бюджет для підтримання стрільбища у належному стані, що є запорукою безпеки.

Дякую.

ІНШІ

Станом на 25 вересня петицію підписали 23 особи з 250 необхідних.

Лапшов Олексій Георгійович

15 лютого 2022 р.