Вшанування героїв оборони Чернігова

Дану петицію створено у відповідь на опитування щодо вшанування героїв оборони Чернігова, створене В'ячеславом Чаусом.

Як відомо, Чернігів – це місто легенд та символів. Чернігівський дитинець – свідок боротьби з навалою Орди зі Сходу, гармати на Валу – символ звитяги козацьких полків, Болдина гора – монумент пам'яті загиблим у боротьбі з нацизмом.

Героїчна оборона нашого міста під час російського вторгнення, яке без перебільшень захистило столицю держави з півночі та беззаперечно вплинуло на подальший перебіг війни, ВЖЕ стала легендою.

Вшанування героїв оборони: військовослужбовців ОК "Північ", добровольців сил ТрО, волонтерів, безсумнівно потребує відповідних за якістю та наповненням символів.

1. Встановлення на Валу (зі сторони річпорту) "тринадцятої" гармати сучасного зразка, яка б уособлювала подвиг артилеристів ЗСУ, які знищили десятки одиниць ворожої техніки. Це органічно та навіки вплете сучасність у візерунок легенд минулого.

2. Встановлення на східному або північному в'їзді до міста танка, націленого в сторону столиці рф, з архітектурним облаштуванням, подібним до меморіалу борцям з нацизмом біля залізничного вокзалу, щоб висвітлити спорідненість нацизму та рашизмо-путінізму, з перерахуванням підрозділів 1-шої окремої танкової Сіверської бригади та її бойових побратимів, які брали участь в обороні міста.

Вважаю, що попервах цих заходів буде достатньо для виконання цілей щодо яких проводиться опитування.

ІНШІ

Станом на 25 вересня петицію підписали 41 особа з 250 необхідних.

Пономаренко Микита Юрійович

25 квітня 2022 р.