Про присвоєння Андрію Бакірову звання "Почесний громадянин міста Чернігова"

Андрій Бакіров – заслужений артист України, головний режисер – художній керівник Чернігівського академічного музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка – особистість відома не тільки у нашій державі, а й за її межами.
Андрій Ринатович (з перервою) працює у Чернігові з 1983 року. За цей час він створив низку яскравих постановок у Молодіжному театрі та Чернігівському академічному музично-драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка. Активно співпрацює у творчому плані з театрами українських міст та сусідньої Білорусі. Завжди його вистави збирають аншлаги. В «Енциклопедії сучасної України» зазначається, що «режисурі Бакірова притаманна оригінальність концепцій, майстерне володіння темпоритмом, тяжіння до яскравої театральної форми та карнавальної стихії театру». Митець має низку нагород. Зокрема, у 2001 р. нагороджений премією «Експеримент» Національної спілки театральних діячів України, у 2005 р. відзначений срібною медаллю Академії мистецтв України за вагомий внесок у розвиток українського театрального мистецтва.
Андрій Бакіров, без перебільшення, належить до видатних особистостей сучасної культури Чернігова, а його внесок у театральне мистецтво, на жаль, не поцінований належним чином на рівні міста. Між тим, його багаторічна творча діяльність сприяє утвердженню позитивного іміджу міста. Тому пропонуємо присвоїти Андрію Ринатовичу Бакірову звання «Почесний громадянин міста Чернігова».

Шановна Ірино Сергіївно!

Відповідно до Положення про звання "Почесний громадянин міста Чернігова", затвердженого рішенням міської ради від 01.03.2001 (вісімнадцята сесія двадцять третього скликання), визначено Порядок представлення до присвоєння звання "Почесний громадянин міста Чернігова".
Звання "Почесний громадянин міста Чернігова" присвоюється Чернігівською міською радою за поданням виконавчого комітету міської ради. Вся робота по підготовці пропозицій, їх обґрунтуванню, узагальненню матеріалів, пов'язаних з присвоєнням цього звання покладається на виконком міської ради.
Право на подання виконавчому комітету пропозицій щодо кандидатур на присвоєння звання "Почесний громадянин міста Чернігова" належить міському голові, постійним комісіям міської ради, Новозаводському та Деснянському райвиконкомам, трудовим колективам підприємств, установ та організацій міста, міським осередкам політичних партій та громадських організацій, окремим громадянам, при умові підтримання їх клопотання державними чи громадськими організаціями.
Подання про присвоєння звання "Почесний громадянин міста Чернігова" оформляється у письмовій формі і повинно містити біографічні дані про кандидатуру (біографічна довідка), обґрунтування особливого вкладу кандидата у розвиток міста (або визнання його особливих заслуг) та відгук – клопотання підприємств, установ, трудових колективів, осередків політичних партій, громадських організацій міста тощо, що підтримують дану кандидатуру.
Надані матеріали у встановленому порядку реєструються та розглядаються на засіданні виконкому міської ради.
На підставі відповідного рішення виконкому міської ради питання включається до порядку денного чергового засідання сесії міської ради та попередньо розглядається у постійних комісіях.
Також, доводимо до відома, що відповідно до Регламенту виконкому міської ради, затвердженого рішенням виконкому від 18.01.2016 № 1, чергові засідання виконкому міської ради, як правило, проводяться один раз на місяць, у третій четвер кожного місяця, чергові засідання сесії міської ради, відповідно до Регламенту міської ради, затвердженого рішенням міської ради (2 сесія VII скликання), проводяться, як правило, у четвертий четвер кожного місяця.

З повагою

Заступник міського голови –
керуючий справами виконкому С. І. Фесенко

ІНШІ

Петицію підписали 272 особи з 250 необхідних.

Синельник Ірина Сергіївна

28 квітня 2016 р.