Спец урни для прибирання за собаками!

У зв'язку з публічним виступом начальника УЖКГ на тему: штраф за не прибирання за своєю собакою у центрі міста та в людних містах, просимо позначити місця для вигулу собак спеціальними табличками та оприлюднити перелік цих місць, також встановити на центральних вулицях спец бокси для утилізації відходів собак. Для заохочення власників тварин прибирати за своєю твариною. Збільшити кількість урн для сміття на вулицях міста!
На разі, існує домовленість з постачальником Зоокомплексів (інформаційна табличка, бокс для пакетів та урна) в необмеженій кількості. Також є безкоштовний комплект (зразок) без урни, який можна встановити хоч зараз.

Шановна Юліє Михайлівно!

Управлінням житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради розглянута електронна петиція від 12.08.16 № 88П-2, стосовно позначення місць для вигулу собак спеціальними табличками, оприлюднення переліку цих місць та встановлення на центральних вулицях спеціальних боксів для утилізації відходів собак.
За результатами розгляду електронної петиції, повідомляємо що у місті Чернігові визначені наступні місця для вигулу собак:
- березовий гай (між парком по вул. Пухова та вул. Кільцевій);
- Мар’їн гай (вул. Шевченка);
- мікрорайон Масани (навпроти будинку № 16 по вул. Незалежності).
А також відповідно до пункту 5.2. Правил утримання собак та котів у м.Чернігові (затверджені рішенням Чернігівської міської ради від 29 вересня 2011 року (13 сесія 6 скликання) дозволяється вигулювати собак на прибудинкових територіях.
Інформація щодо місць вигулу собак раніше оприлюднювалася та буде надана для повторного оприлюднення на сайті Чернігівської міської ради.
На даний час управлінням житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради розглядається питання, щодо встановлення зоокомплексів (інформаційна табличка, бокс для пакетів та урна для відходів собак) на територіях місць для вигулу.
Питання фінансування встановлення даних зоокомплексів буде розглянуто під час формування видаткової частини міського бюджету на 2017 рік.
Встановлення спецбоксів для утилізації відходів на центральних вулицях міста суперечить пункту 8.2. та пункту 8.3. Правил благоустрою Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м.Чернігова (далі – Правила благоустрою).
Пунктом 8.2. Правил благоустрою передбачено що громадяни - власники тварин зобов’язані:
- не допускати забруднення тваринами тротуарів, газонів, скверів, парків, алей, дитячих майданчиків, а в разі забруднення - прибирати за своєю твариною;
- вигулювати тварин тільки на повідку та в наморднику, крім декоративних порід, уникати при цьому місць масового скупчення людей, особливо дітей.
Пунктом 8.3. Правил благоустрою забороняється вигул тварин на подвір’ях дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, дитячих майданчиках, пляжах та інших місцях масового відпочинку людей.

Начальник управління Я. В. Куц

Петицію підписали 273 особи з 250 необхідних.

ГО "Центр Захисту Тварин "Вірний друг"

20 липня 2016 р.

25 серпня 2016 р.