Безкоштовний проїзд школярам Чернігова з 8 до 20

Через декілька днів закінчується літо і починаються шкільні будні. Багато школярів Чернігова, окрім школи відвідують багато гуртків і секцій. Якщо ж більш старші діти вже пересуваються самі, то з школярами початкової школи потрібно ще їхати батькам. А це додаткове навантаження на сімейний гаманець.

Тому просимо мера і управління транспорту розглянути можливість про безкоштовний проїзд для школярів. Бо навіть прийнята нещодавно 50% знижка для школярів влаштовує не кожного водія і вони змушують батьків оплачувати повний квиток за школярика.

Безкоштовно їздять школярі Києва, Івано-Франківська і не тільки! Місцева влада цих міст знайшла кошти на це і тим самим турбується про своїх діток.
Хочеться, щоб і чернігівські школярі мали теж таку змогу.

Сподіватимемося, що міський голова і управління транспорту вирішить це питання на користь школярів Чернігова!
Тим паче нашими юними спортсменами дійсно можна пишатися!

Шановна Ксеніє Юріївно!

Управлінням транспорту та зв’язку Чернігівської міської ради за дорученням розглянуто подану Вами електронну петицію, з приводу порушеного в ній питання повідомляємо наступне.
Дійсно перевізники Івано-Франківська погодились здійснювати за рахунок власної господарської діяльності безкоштовне перевезення учнів загальноосвітніх шкіл міста у міському пасажирському транспорті загального користування відповідно рішення від 29.12.2015 №745 «Про безкоштовний проїзд учнів у міському пасажирському транспорті». Згідно з текстом рішення, перевізники повинні здійснювати безкоштовне перевезення учнів загальноосвітніх шкіл міста Івано-Франківська у міському пасажирському транспорті загального користування без компенсації. Пільговий проїзд учнів у міському пасажирському транспорті загального користування діє за наявності учнівського квитка щоденно з 7:00 до 19:00 год., за винятком вихідних, святкових днів і канікул. Також, згідно з рішенням, з 01 лютого 2016 року учні мають обмеження – безкоштовні поїздки з розрахунку чотири квитки для одного учня на день.
Наразі виконавчим комітетом Чернігівської міської ради було прийняте рішення від 1 вересня 2016 року № 386 «Про вартість проїзду в міському пасажирському транспорті», відповідно якого всі перевізники, які працюють на міських автобусних маршрутах загального користування, перевозять усіх учнів загальноосвітніх шкіл, за наявності учнівського квитка, на період з 1 вересня до 31 травня включно за 1,75 грн., без компенсації за такі перевезення. При цьому, час та кількість поїздок в автобусах не обмежені.
Враховуючи важливість порушеного у петиції питання, міським керівництвом будуть розглядатися можливості щодо поліпшення ситуації перевезення дітей у місті Чернігові.

Начальник управління О. В. Бєльський

СІМ’Я, МОЛОДЬ, ДІТИ

Петицію підписали 274 особи з 250 необхідних.

Карпенко Ксенія Юріївна

30 серпня 2016 р.