ПРИСВОЇТИ ЗВАННЯ ПОЧЕСНОГО ГРОМАДЯНИНА МІСТА ЧЕРНІГОВА Олександру НОРОВУ

Олександр Олександрович Норов - митець і художній керівник Чернігівського міського молодіжного народного театру «Ілюмінатор», педагог, поет, режисер, журналіст та член Національної спілки журналістів України.
Народився 3 грудня 1965 Вологодської області. Навчався в Ленінградському державному інституті культури ім. Н. К. Крупської, Ніжинському державному педагогічному інституті ім. Гоголя.
Працював керівником дитячого театру «Чарівник» при Ніжинському палаці піонерів, асистентом кафедри педагогіки МДТУ, завідувачем літературної частини Чернігівського обласного молодіжного театру для дітей та молоді, викладачем Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді.
З вересня 1992 по серпень 2015 працював в Чернігівському національному педагогічному університеті ім. Т. Г. Шевченка.
Був ініціатором створення і художнім керівником Дитячого театру-гімназії «Орфей» при Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка.
Олександр Олександрович - беззмінний керівник студентського театру від моменту заснування і до останнього дня життя керівника. Театр «Ілюмінатор» неодноразово отримував визнання як на регіональному, так і на національному рівні, а також був відомий своїм високим рівнем майстерності за кордоном. Сьогодні театр продовжує свою роботу з щирим прагненням нести справу учителя і ширити театральне мистецтво в широку маси.
Шість його учнів стали студентами Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. Карпенко-Карого.
З 1992 по 2015 рік Олександр Норов викладав основи театрального мистецтва, сценарну майстерність і риторику в ЧНПУ імені Т. Г. Шевченка. Опублікував 15 наукових публікацій з проблематики юнацької театральної творчості.
Він готувався до захисту дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук, в якій узагальнено і проаналізовано тринадцятирічний досвід художньо-просвітницької діяльності театру «Ілюмінатор».
Про його впевнено можна сказати що це справжній патріот України!
Його багаторічна творча діяльність сприяє утвердженню культурно- позитивного іміджу міста. Тому пропонуємо присвоїти Олександру Олександровичу Норову звання «Почесний громадянин міста Чернігова».

Шановний Романе Олексійовичу!

Ваша електронна петиція розглянута за дорученням управлінням культури та туризму Чернігівської міської ради за результатами розгляду, повідомляємо наступне.
Зважаючи на вагомий внесок в культурне та мистецьке життя міста, управління культури та туризму не заперечує щодо подання пропозиції кандидатури Норова О.О. для присвоєння звання «Почесний громадянин міста Чернігова».
В даний час Положення «Про присвоєння звання Почесний громадянин міста Чернігова», погоджене рішенням виконавчого комітету від 6 жовтня 2016 року № 435, винесене на пленарне засідання міської ради. У разі позитивного голосування пропозиції про присвоєння звання розглядатиме комісія з питань присвоєння «Почесний громадянин міста Чернігова». Прийом документів для розгляду питань присвоєння вищезазначеного звання здійснюватиметься відділом кадрової роботи Чернігівської міської ради.

Заступник начальника управління С.В. Власенко

ІНШІ

Петицію підписали 259 осіб з 250 необхідних.

Семешко Роман Олексійович

6 вересня 2016 р.