Обробка парків від кліщів

Просимо звернути увагу Чернігівської міської влади на жахливу ситуацію в Чернігові з кліщами. Зараження людей та домашніх тварин відбувається при укусах хворих кліщів під час прогулянок та відпочинку у паркових зонах та скверах, біля лісових масивів, озер, ставків та інших водойм, при відвідуванні лісу. Щорічно від укусів кліщів тяжко хворіє та помирає велика кількість домашніх тварин. Ветеринари б'ють на спалах, бо епідемічна ситуація в Чернігові щорічно погіршується. Окрім того, укуси кліщів загрожують людині (особливо дітям, які часто бігають по траві) небезпечними інфекційними хворобами, такими як кліщовий параліч, енцефаліт, бореліоз (хвороба Лайма). З кожним роком кількість випадків, коли кліщ став переносником цих хвороб, також постійно зростає.

Наполегливо вимагаємо провести масштабну операцію зі знищення кліщів у Чернігові, та відновити щорічну профілактичну акарицидну обробку міста з метою мінімізації укусів кліщів. Позитивним прикладом боротьби з кліщами є обробка парків у м. Львів.

Станом на 5 грудня петицію підписали 223 особи з 250 необхідних.

Григорьева Тетяна Вікторівна

14 вересня 2016 р.