Заборонити знесення пам'ятника радянському солдату та танку!

Вельмишановний, Олексій Павлович!
В останній час для дестабілізації ситуації у суспільстві масового поширення набуває агітація за знесення пам'ятників переможцям над фашизмом, які ніякого відношення до країни агресора, по відношенню до України не мають, оскільки зведені були зовсім в інші часи, не Росією, а тими, хто за збігом обставин та часу захищали наше майбутнє разом із країнами, які сьогодні можуть перебувати зовсім у іншому статусі по відношенню до України! Тому вважаємо, що дані пам'ятники - це пам'ятники ні в якому разі не Росії, а переможцям над фашизмом, завдяки яким живемо ми і ви!
Історія має залишатися історією, оскільки наші та ваші прадіди та прабабусі воювали не за Росію і не проти України, а за наше майбутнє разом із більшістю країн світу! І ці пам'ятники -це монументи їхній перемозі! В більшості з нас на полі бою залишився дідусь, прадідусь, чи прабабуся! Ні в якому разі не знищуйте їхню пам'ять, оскільки радянський солдат 2-ї світової війни - це не російські солдати, це ті кого здебільшого змусили воювати у цій формі, за нас вони загинули! Це не пам'ятник російським солдатам! Пам'ятайте трагедію 2-ї світової та поважайте своїх прадідусів, які віддали життя за вас!

Шановний Євгене Васильовичу!
Розгляд Вашої електронної петиції за №214 стосовно заборони знесення пам'ятника радянському солдату та танку відбувся 17.08.2018 року за участю заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради, відповідних структурних підрозділів міської ради та за Вашою присутністю.
За наслідками обговорення було вирішено підтримати електронну петицію щодо заборони знесення пам'ятника радянському солдату на площі Соборній та танку на вул.Ю.Гагаріна.
Згідно з протокольним рішенням №312/21 від 02.02.2017р. «Про розгляд електронних петицій», до всіх петицій, які набрали 250 голосів і більше, виконавець готує проект рішення і такі петиції виносяться на розгляд сесії міської ради. Про час і дату сесійного засідання Вас буде повідомлено.

08.10.2018 р.
Шановний Євгене Васильовичу!
Ваша електронна петиція була розглянута на сесії міської ради, прийнято рішення депутатським корпусом (27.09.2018 № 1435).
Було вирішено поінформувати Вас щодо заборони знесення пам'ятника радянському солдату та танку, що міська рада не уповноважена забороняти або надавати дозволи на знесення об'єктів культурної спадщини.
Сканкопія рішення у додатку.

Петицію підписали 263 особи з 250 необхідних.

Герасим Євген Васильович

22 липня 2018 р.