+ ще 391 громадa!

Скинути із посади Продана

Продан не справляється із своєю посадою! Тому потрібно переобрати мера міста

Шановна Юліє Юріївно!

Повідомляємо про електронну петицію «звільнення з посади Продана B.C.», яка набрала 292 голоси.
Відповідно до пункту 4 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» виключно на пленарних засіданнях міської ради вирішуються питання обрання на посаду та звільнення з посади секретаря ради у порядку, передбаченому цим Законом.
Згідно статті 50 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» секретар міської ради працює в раді на постійній основі. Секретар ради обирається радою з числа її депутатів на строк повноважень ради за пропозицією міського голови чи не менш як половини депутатів від загального складу ради у випадках передбачених Законом. Повноваження секретаря міської ради можуть бути достроково припинені за рішенням ради.
За таких обставин, розгляд питання щодо дострокового припинення повноважень та звільнення секретаря міської ради належить до повноважень ради.
З приводу проведення позачергових виборів Чернівецького міського голови, слід зазначити, що згідно частини 10 статті 79 «Про місцеве самоврядування в Україні» у разі дострокового припинення повноважень сільського, селищного, міського голови відповідні позачергові місцеві вибори призначаються Верховною Радою України не пізніше ніж у дев/яностоденний строк з дня дострокового припинення повноважень сільського, селищного, міського голови. Порядок проведення позачергових виборів сільського, селищного, міського голови визначається законом про вибори.
Враховуючи зазначене, оскільки вирішення питань зазначених в петиції не належить до повноважень виконавчих органів ради, направляємо дану електронну петицію до відома головам депутатських фракцій міської ради сьомого скликання.

СІМ’Я, МОЛОДЬ, ДІТИ

Петицію підписали 354 особи з 250 необхідних.

Цуркан Юлія Юріївна

6 листопада 2018 р.