Вирішити проблему безпритульних псів!

В місті дедалі більше великих і агресивних собак! Часто на зупинках громадського транспорту вони ведуть себе як господарі. Діти бояться іти в школу та повертатися додому.
І хоча деякі з них стерилізовані — їхню поведінку не можна рахувати безпечною навіть для дорослих, не говорячи за дітей! Навіть в селах всі собаки прив’язані, а тут в місті люди бояться ходити. В Європі такого не побачиш!
Треба негайно вирішити цю проблему поки не сталося щось трагічне!

Шановний Мирославе Романовичу!

Електронна петиція № 17 з приводу вирішення проблеми безпритульних псів, що набрала 254 голоси, була попередньо розглянута спільно департаментом житлово-комунального господарства міської ради, МКП «Центр стерилізації тварин» та громадських активівістів.
На виконання протокольного рішення Чернівецької міської ради № 312/21 від 02.02.2017 року «Про розгляд електронних петицій» департаментом житлово-комунального господарства міської ради буде підготовлений проект рішення міської ради для розгляду на черговому сесійному засіданні міської ради. Про дату та час розгляду петиції на сесії міської ради Вас буде повідомлено додатково.

02.09.2019 Р.
Шановний Мирославе Романовичу!
Повідомляємо Вас, що Ваша електронна петиція №17 гр. щодо вирішення проблеми безпритульних псів та петиція №19 ініціатора Данилюка М. В. «Охорона та захист бездомних тварин» були підтримані (рішення 16.08.2019 № 1817).

Було доручено МКП «Стерилізація тварин»:
- посилити роботу підприємства з відлову безпритульних тварин у місті, утримувати відновлених агресивних тварин у притулку та не повертати відновлених біля шкіл та дитячих садків тварин на місця їхнього відлову.
- забезпечити додаткове інформування мешканців міста Чернівців про Правила утримання домашніх тварин в м. Чернівцях, затверджених рішенням Чернівецької міської ради VI скликання від 29.05.2014 р. №1216 та відповідальність за порушення цих Правил, яка передбачена статтею 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення, шляхом розміщення роз'яснювальної інформації на офіційному вебпорталі Чернівецької міської ради, інформаційних дошках (стендах) в приміщеннях управлінь та департаментів міської ради, комунальних житлових ремонтно-експлуатаційних підприємств, приватних підприємств, управлінських компаній, які надають послуги з управління житловим фондом.

Було доручено департаменту житлово-комунального господарства міської ради:
- продовжити роботи з будівництва III черги центру на вул. Південно- Кільцевій, 47, за умови виділення коштів з міського бюджету на ці цілі.
- активізувати співпрацю з громадськими організаціями у сфері захисту тварин у розгляді питань, пов'язаних з гуманним скороченням чисельності безпритульних тварин, утриманням домашніх тварин в місті, організації створення та утримання притулків для безпритульних тварин за кошти благодійників.

СКАНКОПІЯ РІШЕННЯ У ДОДАТКУ.

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Петицію підписали 255 осіб з 250 необхідних.

Білусяк Мирослав Романович

29 січня 2019 р.