Зберегти кінотеатр ''Україна'' та створити на базі кінотеатру сучасний культурний кластер

1. З метою створення у Чернівцях сучасного культурного кластеру та задоволення культурних запитів чернівчан заборонити Чернівецькій міській раді та її виконавчому комітету передавати в довгострокову оренду/позичку будь-якій релігійній організації приміщення на вул. О.Кобилянської ,53 ( колишній кінотеатр " Україна");

2. Доручити департаменту розвитку міської ради (колишньому департаменту економіки) спільно з управлінням культури міської ради у місячний термін відповідно до вимог ''Положення про умови та порядок здійснення інвестиційної
діяльності в м. Чернівцях'' розробити інвестиційну пропозицію та інвестиційний проект для проведення Міжнародного інвестиційного конкурсу або аукціону зі створення на базі цього приміщення поліфункціонального сучасного культурного простору із збереженням архітектурної-культурної цінності будівлі;

3. Зазначене приміщення на вул. Кобилянській,53 внести у перелік об`єктів інвестування для створення культурного простору та до червня цього року винести цей об єкт інвестування на погодження виконавчим комітетом та затвердження міською радою.

Спільними зусиллями!

Шановний Артеме Михайловичу!
Електронна петиція № 73 з приводу збереження кінотеатру "Україна", що в М.Чернівцях та створення на базі кінотеатру сучасного культурного кластеру, що набрала 256 голосів, була попередньо розглянута заступником міського голови Паскарем О.Є., спільно з представниками департаменту розвитку міської ради, управління культури міської ради та вашими представниками (О.Драчковська, Т.Шепелько та Є.Годжала-Одуденко) та громадськістю.
Було обговорено питання доцільності передачі приміщення комунальної власності територіальної громади М.Чернівців, за адресою вул. О.Кобилянської, 51-53, загальною площею 1198,6 кв.м. в довгострокову оренду терміном на 10 років релігійній громаді церкви "Еммануїл" Християн Віри Євангельської п'ятидесятників м.Чернівці. Одночасно обговорювалося питання необхідності створення у М.Чернівцях сучасного культурного кластеру та задоволення культурних запитів чернівчан.
Дійшли згоди про необхідність створення в центральній частині міста
Чернівці сучасного культурного простору, як в інших містах України, було
висловлено пропозиції налагодження міжнародного співробітництва із
залученням іноземних інвестицій, написання грантових заявок та залучення
* міжнародних інвесторів у розвиток галузі культури.
вул. О.Кобилянської, 51,53, до моменту розгляду вищевказаної петиції. Внести на розгляд Чернівецької міської ради проект рішення "Про розгляд електронної петиції №73 щодо збереження кінотеатру "Україна", що в м.Чернівці, та створення на базі кінотеатру сучасного культурного кластеру". В проекті рішення зазначити, що з метою створення у Чернівцях сучасного культурного кластеру та задоволення культурних запитів чернівчан, заборонити Чернівецькій міській раді та її виконавчому комітету передавати в довгострокову оренду / позичку будь-якій релігійній організації приміщення на вул. О.Кобилянської, 51,53 (колишній кінотеатр Україна). Доручити департаменту розвитку міської ради спільно з управлінням культури міської ради в місячний термін відповідно до вимог "Положення про умови та порядок здійснення інвестиційної діяльності в М.Чернівцях" розробити інвестиційну пропозицію та інвестиційний проект для проведення Міжнародного інвестиційного конкурсу або аукціону зі створення на базі цього приміщення поліфункціонального сучасного культурного простору із збереженням архітектурно-культурної' цінності будівлі. Зазначене приміщення на вул. О.Кобилянської, 51,53 внести до переліку об'єктів інвестування для створення культурного простору та до червня цього року внести цей об'єкт інвестування на погодження виконавчим комітетом міської ради та затвердження Чернівецької міською радою.
Однак, відповідно до вимог "Положення про умови та порядок здійснення інвестиційної діяльності в М.Чернівцях" даний об'єкт буде винесено на розгляд експертного комітету з відбору інвестиційних пропозицій, в разі погодження вноситься., на розгляд виконавчого комітету міської ради та сесії міської ради для включення його в перелік об'єктів інвестування.
На виконання протокольного рішення Чернівецької міської ради № 312/21 від 02.02.2017р. «Про розгляд електронних петицій» департаментом розвитку міської ради буде підготовлений проект рішення міської ради для розгляду на черговому сесійному засіданні міської ради.

20.05.2019
Шановний Артеме Михайловичу!
В доповнення до листа від 16.04.2019р. (вих.№Ко-78/0-01/10-е) щодо розгляду електронної петиції №73 з приводу збереження кінотеатру «Україна» та створення на базі кінотеатру сучасного культурного кластеру, інформуємо Вас про наступне.
Департамент розвитку Чернівецької міської ради підготовлено проект рішення міської ради «Про розгляд електронної петиції № 73 гр. Жука A.M. щодо збереження кінотеатру "Україна", який 26 квітня 2019 року оприлюднено на сайті міської ради та внесено для розгляду в порядок денний засідання сесії міської ради VII скликання, яке відбудеться ЗО травня 2019 року.
В зазначеному проекті рішення було, висловлено рекомендацію Чернівецькій міській раді та виконавчому комітету Чернівецької міської ради з метою створення у Чернівцях сучасного культурного кластера та задоволення культурних запитів чернівчан не приймати рішення щодо передавання в довгострокову оренду/позичку будь-якій релігійній організації приміщень за адресою вул. Кобилянської Ольги, 51, 53 (колишній кінотеатр "Україна"), що є комунальною власністю територіальної громади м. Чернівці.
Департаменту розвитку міської ради було рекомендовано внести на розгляд експертного комітету з відбору інвестиційних пропозицій приміщення на вул. Кобилянської Ольги, 51, 53 , загальною площею 1275,30 кв. м, як об'єкт інвестування, запропонувати міській раді цей об'єкт внести до переліку об'єктів інвестування з метою подальшого оголошення інвестиційного конкурсу.
Одночасно розпорядженням Чернівецького міського голови № 163-р від 17.05.2019 р. було створено робочу групу робочої групи з розробки пропозицій для залучення інвестора з метою створення поліфункціонального культурного простору на базі будівлі кінотеатру «Україна».
Однак, не зважаючи на наявність петиції, оприлюднений проект рішення із зазначеними рекомендаціями за результатами попереднього розгляду петиції, напрацювання робочої групи, 17.05.2019 р. виконавчий комітет міської ради відмовився зняти на до вивчення питання про надання в довгострокову оренду релігійній громаді церкви "Еммануїл" Християн Віри Євангельської п'ятидесятників м. Чернівці приміщення колишнього кінотеатру «Україна».
7 голосами виконавчий комітет Чернівецької міської ради 17.05.2019 року надав дозвіл на передачу в довгострокову оренду релігійній громаді церкви "Еммануїл" Християн Віри Євангельської п'ятидесятників м. Чернівці (код ЄДРПОУ 38843862) терміном на десять років приміщення будівлі літ. А, загальною площею 1198,6 кв.м (прим, підвалу (XXVIII - XXIX), прим. (6-5), (6-17)-(6-19), (6-21), (6-24)- (6-26) 1 поверху, прим. (8-1)-(8-6) 2 поверху, прим. (22-2)-(22-4), (22-6)-(22-7) 3 поверху, прим. (22а-1)-(22а-9) 4 поверху) на вул. Кобилянської Ольги, 51, 53, з метою проведення релігійних обрядів та церемоній, за умови сплати в місцевий бюджет міста Чернівців внеску до цільового фонду соціально-економічного розвитку міста в місячний термін з моменту прийняття цього рішення (розрахунковий рахунок № 31515931024002 в Казначействі України (ЕАП), МФО 899998) у розмірі 407763 грн. (чотириста сім тисяч сімсот шістдесят три) грн. 72 коп., що складає 15% від розміру орендної плати загального терміну оренди.
Станом на 21.05.2019 року договір оренди ще не укладено. З метою збереження будівлі колишнього кінотеатру «Україна» для використання під громадський культурний простір з представниками релігійної громади церкви "Еммануїл" Християн Віри Євангельської п'ятидесятників м. Чернівці ведуться консультації для пошуку альтернативних шляхів вирішення питання в інтересах збереження архітектурної пам'ятки та задоволення культурних запитів чернівчан.

01.10.2019
Шановний Артеме Михайловичу!
В доповнення до лита від 20.05.2019р. № КО- 78/0-01/10-е щодо розгляду електронної петиції № 73 з приводу збереження кінотеатру "Україна", що в М.Чернівцях та створення на базі кінотеатру сучасного культурного кластеру, інформуємо про наступне.
На виконання протокольного рішення Чернівецької міської ради № 312/21 від 02.02.2017р. «Про розгляд електронних петицій» департаментом розвитку міської ради підготовлений проект рішення міської ради про розгляд електронної петиції №73 щодо збереження кінотеатру "Україна", що в м.Чернівці, та створення на базі кінотеатру сучасного культурного кластеру" для розгляду на черговому сесійному засіданні міської ради, яке згідно регламентом мало відбутися 30.05.2019р. Станом на сьогоднішній день Чернівецька міська рада не розглянула зазначений проект рішення. Про дату та час розгляду петиції на сесії міської ради Вас буде повідомлено додатково. - Після розгляду зазначеного проекту рішення Чернівецькою міською радою, структурними підрозділами міської ради буде вчинено відповідні дії.

ІНШІ

Петицію підписали 268 осіб з 250 необхідних.

Жук Артем Михайлович

25 березня 2019 р.