#СміттєзвалищеЧернівці - Просимо прибрати місто та вивезти все сміття

Доброго дня! Прохання прибрати все сміття з міста та вивезти його.
Просто жах, що твориться біля сміттєвих баків по всьому місті.
Прошу владу вийти зі своїх кабінетів і подивитися трохи по сторонах.
Не пам'ятаю, щоб в місті було колись так багато сміття як в цьому році.

Компанії які обслуговують сміттєві баки, ті що вивозять вони вивозять тільки те, що в баках, а те що поряд з кожним днем накопичується і в деяких місцях вже справжні сміттєзвалища.

Та і не тільки біля баків брудно, а взагалі по всьому місті, по узбіччях, скверах і т.п.
Таке відчуття що в місті взагалі відсутня комунальна служба яка цим займається.

Прошу створити комісію з благоустрію, яка б відповідала за подібні речі, контролювала б відповідні служби.
Можливо потрібно підключати волонтерські проекти по прибиранню.
Давайте зробимо наше місто "містом мрій", "маленьким Парижем" і.п.

Наше місто завжди було візиткою для туристів, а зараз люди з нас сміються, що ми живемо на суцільному смітті.

#ЧистеМісто
#СміттєзвалищеЧернівці

Шановний Вадиме Ігоровичу!
Електронну петицію №83 з приводу поліпшення санітарного стану міста, що набрала 262 голоси, департамент житлово-комунального господарства міської ради попередньо розглянув спільно з представниками МКП «Чернівціспецкомунтранс», фірми Альфатер-Чернівці, управління контролю за благоустроєм міста у Вашій присутності.
На виконання протокольного рішення Чернівецької міської ради № 312/21 від 02.02.2017 року «Про розгляд електронних петицій» департамент житлово-комунального господарства міської ради готує проект рішення міської ради для розгляду на черговому сесійному засіданні ради.
Пропонуємо автору петиції та уповноваженим ним особам долучитися до підготовки зазначеного проекту рішення міської ради та розробки заходів з поліпшення санітарного стану міста.
Про дату та час розгляду петиції на сесії міської ради Вас буде повідомлено додатково.

28.11.2019
Шановний Вадиме Ігоровичу!
Рішенням міської ради 08.11.2019 № 1952 було вирішено:
1. Підтримати електронну петицію № 83 гр. щодо поліпшення санітарного стану м. Чернівці.
2. Департаменту житлово-комунального господарства міської ради інформувати Вас як автора електронної петиції № 83, що необхідні кошти на виконання робіт прибирання прилоткової частини доріг і тротуарів, скверів, газонів, покіс трав, ліквідацію стихійних сміттєзвалищ та вивіз сміття будуть передбачатись при формуванні міського бюджету, в тому числі на 2020 р.

Сканкопія рішення у додатку.

16.03.2020
Інформація про хід виконання
На виконання рішення 73 сесії VII скликання від 08.11.2019 р. № 1952 «Про розгляд електронної петиції № 83 гр. щодо поліпшення санітарного стану м. Чернівців» додатково повідомляємо, що на даний час триває процедура закупівлі послуг з прибирання та підмітання території, обмеженої вулицями (13 лотів) у м. Чернівцях.

01.06.2020
Інформація про хід виконання
На виконання рішення 73 сесії міської ради VII скликання 08.11.2019 р. №1952 «Про розгляд електронної петиції №83 щодо поліпшення санітарного стану м. Чернівці» додатково повідомляємо, кошти на виконання робіт з прибирання прибордюрної частини доріг тротуарів, скверів, покіс трав, ліквідацію стихійних смітників та вивіз сміття при формуванні міського бюджету на 2020 рік передбачено у повному обсязі.

СКАНКОПІЯ РІШЕННЯ У ДОДАТКУ

10.08.2020
ДОДАТКОВА ІНФОРМАЦІЯ
На виконання рішення 73 сесії міської ради VII скликання від 08.11.2019р. №1952 «Про розгляд електронної петиції №83 гр. Подольчука В.І. щодо поліпшення санітарного стану м. Чернівці» додатково повідомляємо, що станом на 07.07.2020р. між департаментом житлово-комунального господарства міської ради та виконавцями послуг укладені договори щодо надання послуг з прибирання та підмітання тротуарів і прибордюрної частини доріг, утримання газонів, об'єктів благоустрою та озеленення, скошування трави та ліквідації стихійних смітників у м. Чернівцях.
Контроль за виконанням робіт здійснюється працівниками управління контролю за благоустроєм міста міської ради та працівниками департаменту житлово-комунального господаре і на міської ради.

Петицію підписали 265 осіб з 250 необхідних.

Подольчук Вадим Ігорович

10 квітня 2019 р.