Сучасна їдальня для школи №4!

Капітальний ремонт харчоблоку і їдальні в школі №4 не робився більше 50 років. Кухонне обладнання, вентиляційна система, посуд – все потребує заміні. Санітарний стан приміщень – незадовільний.
Їдальня – це санітарний стан харчового блоку, де готують їжу дітям, а це ЗДОРОВ’Я дітей! Їдальня – це працюючі витяжки, сучасне працюєче обладнання. Вкінці кінців, їдальня – це плитка на стінах харчоблоку, а не відвалена де не де, так як зараз; це цілі, а не прогнивші труби і цей перелік можна довго продовжувати. Їдальня – це не наша примха, це НЕОБХІДНСТЬ, для повноцінного функціонування навчального закладу!
Батьківська громада школи №4 просить виділити 3млн. грн. у 2020 році з бюджету кошти на капітальний ремонт їдальні і харчоблоку ЗОШ №4.

Шановна Оксано Петрівно!

Управління освіти Чернівецької міської ради за Вашою участю попередньо розглянуло електронну петицію №211 щодо капітального ремонту та осучаснення їдальні для Чернівецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня №4 (вул. Шевченка, 14-16) та інформує наступне.
Фахівці господарської групи управління освіти 05.11.2019 року за участю представників Чернівецької громадської організації «Рідна школа» та адміністрації ЗОШ №4 провели обстеження харчоблоку та зали їдальні у ЗОШ № 4, в ході якого підтверджено, що капітальний ремонт у цих приміщеннях не робився понад 30 років, стіни та стеля в тріщинах, частково відсутня кахельна плитка, обладнання харчоблоку застаріло, частково не працює та потребує заміни, зношені і потребують заміни інженерні мережі. Відзначено, що управління освіти міської ради видатки на капітальний ремонт харчоблоку та їдальні у ЗОШ №4 щороку включає до бюджетного запиту. Відповідно до цих запитів Департамент містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради, який є розпорядником коштів на капітальні видатки, зазначений об’єкт вніс до Програми з будівництва житла і соціальної сфери у м. Чернівці «Сучасне місто», передбачивши необхідність виділення у 2019 році 936826 грн. на капітальний ремонт фасаду та 2000000 грн. на капітальний ремонт харчоблоку ЗОШ №4. Однак у 2019 році кошти на проведення зазначених робіт міською радою під час затвердження міського бюджету та внесення змін до нього передбачені не були. При формуванні бюджетного запиту на 2020 рік управління освіти надіслало лист від 10.09.2019 року №01-34/1947, де в перелік виконання капітальних робіт у 2020 році включено капітальний ремонт фасаду, харчоблоку та їдальні ЗОШ №4.
Водночас 2020 році, у разі якщо видатки на капітальний ремонт харчоблоку та їдальні ЗОШ №4 будуть передбачені у міському бюджеті на 2020 рік, вже у першому кварталі планується виготовити проектно-кошторисну документацію на ці роботи та провести тендер на визначення їх виконавця.
Управління освіти міської ради підтримує Вашу петицію та у проекті рішення міської ради з її розгляду пропонуватиме міській раді передбачити кошти на капітальний ремонт харчоблоку та їдальні ЗОШ№4.
Про дату та час розгляду петиції міською радою Вас буде повідомлено додатково.

23.12.2019
Шановна Оксано Петрівно!
Управління освіти Чернівецької міської ради щодо електронної петиції № 211 від 07.11.2019 року «Сучасна їдальня для школи № 4» по вул. Шевченка, 14-16 інформує наступне.
Виділення коштів на проведення ремонтних робіт капітального характеру харчоблоку ЗОШ № 4 включено до пропозицій Департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської до міського бюджету на 2020 рік. У разі прийняття міською радою рішення стосовно виділення коштів департаментом буде замовлено науково-проектну документацію на
реставрацію (ремонт реставраційний) харчоблоку даної школи.

06.03.2020
Шановна Оксано Петрівно!
Додатково, на Вашу електронну петицію від 07.11.2019 року № 211 «Сучасна їдальня для школи № 4» по вул. Шевченка, 14-16 управління освіти Чернівецької міської ради інформує наступне.
У лютому місяці 2020 року департаментом містобудівного комплексу та земельних відносин спільно з представниками управління освіти та проектної організації проведено обміри у харчоблоці ЗЗСО № 4 та визначено об'єми робіт. На даний.час, департаментом містобудівного комплексу та земельних відносин замовлено виготовлення науково-проектної документації на проведення капітального ремонту (реставрація) харчоблоку.
З вище наведеного, після завершення проектних робіт та проходження експертизи Департаментом містобудівного комплексу та земельних відносин буде оголошено дану закупівлю через систему електронних торгів Prozorro.

ОСВІТА

Петицію підписали 302 особи з 250 необхідних.

Ковальчук Оксана Петрівна

7 листопада 2019 р.