Проти спорудження культової будівлі на площі Пресвятої Марії

7 листопада Чернівецька міська рада ухвалила рішення про надання дозволу Чернівецькій єпархії ПЦУ на будівництво каплиці посеред площі Пресвятої Марії.
Ми з мешканцями міста проти спорудження вказаного об’єкту на площі Пресвятої Марії. Оскільки це історична частина міста, а майдан належить до найстаріших міських майданів. Крім всього, це простір громадського дозвілля, який об’єднує людей різних релігійних поглядів та конфесій. Тому ми вважаємо, що недоречно у багатокультурному місті, яке заявляє про толерантність як одну із своїх традиційних цінностей, такий громадський простір прив’язувати до культового об’єкту. На нашу думку, значно доречнішим на цій площі був би фонтанний ансамбль.
Віталій Луменецький

Шановний Віталію Валентиновичу!
Електронна петиція №213 від 11.11.2019р. «Проти спорудження культової будівлі на площі Пресвятої Марії» попередньо розглянута за Вашою участю фахівцями відділу охорони культурної спадщини, департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин, юридичного управління міської ради.
Інформуємо, що аналогічна петиція №212 щодо скасування п.1.2. рішення Чернівецької міської ради №1917 від .07.11.2019 р. «Про розгляд звернень юридичних осіб щодо надання дозволів на складання проектів відведення земельних ділянок та зміну цільового призначення земельних ділянок», автором якої є гр. Дутчак А. В., підготовлена на розгляд грудневої сесії Чернівецької міської ради VII скликання.
За результатами розгляду зазначеної петиції на грудневій сесії буде визначено подальший порядок розгляду міською радою Вашої петиції.

22.01.2020
Шановний Віталію Валентиновичу!
Електронна петиція №212 щодо скасування п.1.2. рішення Чернівецької міської ради №1917 від 07.11.2019р. «Про розгляд звернень юридичних осіб щодо надання дозволів на складання проектів відведення земельних ділянок та зміну цільового призначення земельних ділянок», автором якої є гр.Дутчак А.В., не проголосована на сесії Чернівецької міської ради VII скликання в грудні 2019р.
За таких обставин, структурними підрозділами міської ради вирішено підготувати до розгляду зазначену петицію на січневій сесії Чернівецької міської ради.
Подальший порядок розгляду електронної петиції №213 від 11.11.2019р. «Проти спорудження культової будівлі на площі Пресвятої Марії», буде визначено після розгляду аналогічної петиції №212 від 08.11.2019р.

13.02.2020
Шановний Віталію Валентиновичу!
За наслідками розгляду електронної петиції №213 від 11.11.2019р. «Проти спорудження культової будівлі на площі Пресвятої Марії» інформуємо.
Аналогічна електронна петиція №212 щодо скасування п.1.2. рішення Чернівецької міської ради №1917 від 07.11.2019р. «Про розгляд звернень юридичних осіб щодо надання дозволів на складання проектів відведення земельних ділянок та зміну цільового призначення земельних ділянок», автором якої є гр.Дутчак А.В., розглядалася на сесії Чернівецької міської ради два рази (грудень 2019р. та лютий 2020р.), однак відповідного рішення щодо вирішення- питання з цього приводу не прийнято.
У разі повторного винесення зазначеного питання на розгляд сесії Чернівецької міської ради, Вас буде поінформовано додатково.

28.04.2020 р.
Шановний Віталію Валентиновичу!
За наслідками розгляду електронної петиції №213 від 11.11.2019р. «Проти спорудження культової будівлі на площі Пресвятої Марії» додатково інформуємо.
Розпорядженням Чернівецького міського голови від 26.02.2020р. №72-р створено комісію з вивчення питання будівництва каплиці на площі Пресвятої Марії.
Про початок роботи комісії-. Вас буде поінформовано додатково.

Петицію підписали 260 осіб з 250 необхідних.

Луменецький Віталій Валентинович

11 листопада 2019 р.