Повернути кошти з оренди шкільних приміщень – школам!

Вже багато років кошти з оренди шкільних приміщень надходять не в управлінні освіти для подальшого використання даних коштів в відповідних школах, а управлінню економіки.
Орендарі при використанні шкільних приміщень псують майно шкільних класів, спортзалів, актових та хореографічних залів. А ремонтувати вимушена батьківська громада, бо управління освіти – немає коштів.
Просимо розглянути питання, щодо повернення коштів з оренди шкільних приміщень до управління освіти, з подальшим перерахуванням коштів відповідним школам на проведення поточних ремонтів. Це допоможе оновити шкільні приміщення, коридори, класи тощо.

Шановна Інно Юріївно!

Електронна петиція № 219 щодо повернення коштів за оренду шкільних приміщень школам 06.12.2019 р. попередньо розглянута у Вашій присутності за участю фахівців фінансового управління, управління освіти та департаменту розвитку міської ради. За результатами попереднього розгляду петиції інформуємо про наступне.
Виконавчі органи Чернівецької міської ради в своїй роботі керуються виключно Конституцією України та Законами України, указами та розпорядженнями Президента України, іншими законодавчими та нормативними актами.
Відповідно до повноважень, орендодавцем комунального майна, що на праві власності належить територіальній громаді м. Чернівці, є департамент розвитку міської ради. При укладенні договорів оренди департамент розвитку керується Законом України «Про оренду державного та комунального майна», Положенням про оренду майна, що належить до комунальної власності територіальної громади м. Чернівців, затвердженим рішенням міської ради VI скликання від 29.12.2011р. № 364 із змінами внесеними рішенням міської ради VI скликання від 26.12.2013р. № 1049 та Положенням про порядок розрахунку плати за оренду майна, що належить до комунальної власності територіальної громади м. Чернівців, затвердженим рішенням міської ради VI скликання від 27.12.2012р. № 700 із змінами внесеними рішенням міської ради VI скликання від 25.12.2014р. № 1445.
Згідно з пунктом 3,9 1 Положення про порядок розрахунку плати за оренду майна, що належить до комунальної власності територіальної громади м. Чернівців, орендна плата сплачується орендарем на рахунок, відкритий в управлінні Державної казначейської служби України в м. Чернівцях. Департамент розвитку міської ради в дводенний термін перераховує кошти, що надійшли від орендної плати, до загального фонду міського бюджету м. Чернівців, а сума податку на додану вартість перераховується до державного бюджету. Під час попереднього розгляду Вас також проінформовано про порядок передачі майна в оренду, можливість використання орендованих приміщень з погодинним графіком та інше. Беручи до уваги на ведене вище, повідомляємо Вам, що
Департамент розвитку міської ради готує проект рішення Чернівецької міської ради «Про розгляд електронної петиції №219 гр. Максимюк І.Ю.", в якому пропонується Вашу петицію взяти до відома, доручити департаменту розвитку та управлінню освіти міської ради щороку до 1 лютого оприлюднювати на офіційному вебпорталі міської ради інформацію у розрізі кожного закладу освіти про суму коштів, отриманих до міського та державного бюджетів від оренди шкільних приміщень, а також суму коштів, спрямованих з міського бюджету кожному закладу на капітальні та поточні ремонти, матеріально - технічне забезпечення. Про точну дату та час розгляду петиції міською радою Вас буде повідомлено додатково.

18.03.2020
Шановна Інно Юріївно!
Електронна петиція № 219 щодо повернення коштів за оренду шкільних приміщень школам 06.12.2019р. попередньо розглянута у Вашій присутності за участю фахівців фінансового управління, управління освіти та департаменту розвитку міської ради. Про результати попереднього розгляду петиції Вас було повідомлено листом від 09.12.2019р. (вих. № КО-234/0-01/10-е).
Додатково інформуємо, що департаментом розвитку міської ради, як орендодавцем комунального майна, що на праві власності належить територіальній громаді м. Чернівців, підготовлено проект рішення на розгляд Чернівецької міської ради, який розглянуто на пленарному засіданні міської ради 07.02.2020р., однак не прийнято за основу. Згідно з Регламентом Чернівецької міської ради, затвердженим рішенням Чернівецької міської ради VII скликання 02.02.2016р. № 105, у випадку неприйняття рішення, воно повторно обговорюється і ставиться на голосування.
Про результати розгляду Чернівецькою міською радою вказаного проекту рішення Вас буде повідомлено додатково.

ОСВІТА

Петицію підписали 279 осіб з 250 необхідних.

МАКСИМЮК ІННА ЮРІЇВНА

26 листопада 2019 р.