Будівництво сміттєпереробного заводу в Чернівцях

Чернівцям потрібен сучасний сміттєпереробний завод, здатний не тільки приймати, сортувати і переробляти відходи, але й використовуючи передові технології видобувати електроенергію з газу.

Шановний Миколо Івановичу!

Електронна петиція №54 з приводу будівництва сміттєпереробного заводу, що набрала 304 голоси, була попередньо розглянута спільно департаментом житлово-комунального господарства, управлінням контролю за благоустроєм міста міської ради, МКП «Чернівціспецкомунтранс».
На виконання протокольного рішення Чернівецької міської ради № 312/21 від 02.02.2017 року «Про розгляд електронних петицій» департаментом житлово-комунального господарства міської ради буде підготовлений проект рішення міської ради для розгляду на сесійному засіданні міської ради. Про дату та час розгляду петиції на сесії міської ради Вас буде повідомлено додатково.

21.12.2021
Шановний Миколо Івановичу!
Додатково повідомляємо, що за результатами розгляду Вашої електронної петиції від 16.07.2020р. № 54 з приводу будівництва сміттєпереробного заводу, департаментом житлово-комунального господарства міської ради розробляється проект рішення міської ради з цього питання.
Даний проект рішення буде винесено для розгляду на пленарне засідання новообранії Чернівецької ради в 2021 році.
Про дату та час розгляду Вашої петиції на сесії Чернівецької міської ради Вас буде додатково повідомлено.

02.03.2021
Шановний Миколо Івановичу!
Додатково повідомляємо, що питання щодо реалізації проекту з будівництва сміттєпереробного заводу в м. Чернівцях потребує досконалого вивчення впливу на навколишнє природне середовище такого об'єкту, а також значних капіталовкладень для його будівництва та введення в експлуатацію. Також, додаткового вивчення потребує питання щодо рентабельності такого проекту.
В місцевому бюджеті на 2021 рік не передбачено видатки на проект будівництва сміттєпереробного заводу в м. Чернівцях.
За прикладом інших міст, будівництво сміттєпереробного заводу складає орієнтовно від 33-34 млн. грн. і більше.
З огляду на зазначене будівництво такого заводу можливо лише при наявності відповідних інвесторів, в тому числі зарубіжних.
Тому, зараз готуються відповідні матеріали з цього питання, які будуть направлені до департаменту розвитку міської ради з метою вивчення економічної доцільності будівництва сміттєпереробного заводу в м. Чернівцях.
Про результат Вас буде додатково поінформовано.

Петицію підписали 305 осіб з 250 необхідних.

Гунько Микола Іванович

16 червня 2020 р.