Відновити партнерські пологи

В Чернівцях з початком карантину були призупинені партнерські пологи. Вагітні жінки позбавляються таким чином підтримки чоловіка, родича або доули під час дуже важливої події в їхньому житті.

У пологовому будинку під час пологів жінка має право на комфортне перебування, повагу до особи і створення відповідної психологічної атмосфери. Згідно з наказами Міністерства охорони здоров’я (№620), породілля має право на психологічну підтримку членів родини, що означає перебування їх поруч під час пологів. На жаль, це право порушується!

Анна Петровська: "Дозволені партнерські пологи тільки в Луцькому перинатальному центрі, всіх приватних пологових будинках (3 в Києві, 1 у Дніпрі)".

10 вересня у Львові комісія з надзвичайних ситуацій відновила партнерські пологи.

Вимагаємо скасування рішення про заборону партнерских пологів в Чернівцях.

Шановний Іване Петровичу!
На Вашу електронну петицію щодо відновлення партнерських пологів інформуємо, що відповідно до Розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації від 13.08.2020 року №55 «Про заборону партнерських пологів у закладах охорони здоров'я області» на період дії карантинних заходів проведення партнерських пологів заборонено.
Розпорядження доведено до відома лікарів жіночої консультації для інформування вагітних.
Копія розпорядження додається.

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Петицію підписали 257 осіб з 250 необхідних.

Онисько Іван Петрович

23 вересня 2020 р.