Створення пам‘ятника Володимиру Івасюку («Червоній руті»)

Наприкінці минулого року легендарній пісні «Червона рута» виповнилось рівно пів століття. Саме Володимир Івасюк і його пісні знаходяться на вершині того культурного явища, яке виникло ще в 70-х роках минулого століття і зробило Чернівці «пісенною столицею України».

Тому настільки дивно бачити відсутність пам‘ятника Володимиру Івасюку в нашому місті. Не тільки дивно, а й соромно.

Розумію, що це питання не настільки нагальне, але вважаю, що надважливе. Тому хочеться аби ми втілили цю ідею в життя в найближчі 3 роки.

Але хотілось би підкреслити, що банальний бюст митця «попахуватиме» радянщиною і буде цікавий одиницям. Якщо ж поставити пам‘ятник саме Червоній руті, як квітці, буде куди ориґінальніше. Думаю, що при належному виконанні а також рекламі цього пам‘ятника у всеукраїнських ЗМІ можна розраховувати на те, що в Чернівцях з‘явиться ще один туристичний магніт. Потрібно зробити цю квітку фотозоною аби кожен український турист захотів зробити фото на її фоні. Будь-ласка, давайте без бюстів і постаментів - пісня «Червона рута» до сих пір жива на вустах у все нових і нових поколінь. Кожному автору набагато цінніше вшанування його творчості, аніж його самого. Сам автор, тому знаю що кажу)))

Найкращим місцем для розташування пам‘ятнику вважаю площу Філармонії, адже це музична площа, як не як.

Тому закликаю підтримати ініціативу і винести на розгляд Чернівецької міської ради зведення у найближчі три роки пам‘ятника «Червоній руті».
Давайте покажемо всім наші справжні чернівецькі чари ;)

ІНШІ

Станом на 20 жовтня петицію підписали 39 осіб з 250 необхідних.

Іванков Олексій Анатолійович

29 січня 2021 р.