Ввести мараторій на комунальні послуги в Чернівцях. Заборонити підняття цін на тепло, газ, воду, водовідведення

Пропоную міськраді терміново розглянути питання та прийняти рішення щодо заборони підвищення цін на комунальні послуги в м. Чернівці. Для початку - ввести мараторій на ціни ЖКГ так само, як це вже зробили в Полтаві, Київі, Дніпрі та Житомирі. (З 1 липня заборонили підвищувати тарифи в Київі та Дніпрі. З 14 липня відмовився підвищувати тарифи Житомир). Мараторій стосується тарифів на електроенергію, природний газ, тепло, воду та водовідведення.
Це просто необхідно зробити, щоби не допустити росту соціальної напруги серед мешканців міста, адже незадоволення населення набирає обертів.
Держава ПОВИННА бути відповідальною за свої рішення. Не можна за рахунок збідніння населення вирішувати свої корисливі амбіції та піднімати собі зарплати (як це робиться на сьогоднішній день)! Населення ставиться в безвихідне положення щодо оплати комунальних послуг за завищеними тарифами, а керівництво країни в цей же час покращує свій рівень життя за наш рахунок.

Деякі факти:. Порошенко і Гройсману було піднято зарплати в 3 рази! (у Президента була 9 296 грн., нещодавно стала – 28 000 грн.) Підняті оклади не тільки Президента та прем'єра, а й цілого ряду посад в уряді України. (https://bdzhola.com/news/poroshenko-i-grojsmanu-pidnjali-zarplati), Зарплату депутатам піднято з 6400 до 17650 гривень. (Джерело: Original:https://golospravdy.com/z-1-travnya-chinovnikam-administracii-poroshenko-pidnyali-zarplati/)

А заробітна плата простого населення в січні 2016 зменшилась на 16% порівняно з груднем 2015 р. (джерело: https://golospravdy.com/v-yanvare-zarplata-umenshilas-na-16-procentov-po-sravneniyu-s-2015-godom/ )

Говорити про субсидії для соціально незахищених – це маніпулювання реальністю, адже навіть ті, хто отримує «нормальну» зарплату, не спроможні на сьогоднішній день оплачувати комунальні послуги по існуючих цінах та забезпечити інші потреби (харчування, ЛІКУВАННЯ та ін..).
В Чернівецькій області середній рівень зарплати найнижчий по Україні: https://golospravdy.com/v-yanvare-zarplata-umenshilas-na-16-procentov-po-sravneniyu-s-2015-godom/

Компетентні органи повинні на державному рівні економічно обґрунтувати тарифи, провести індексацію зарплат, пенсій та рівня прожиткового мінімуму і тільки після цього можливо говорити про розумну зміну тарифів.
Отже, звертаємося до депутатів міськради та очільника міста прийняти рішення про введення мараторію на комунальні послуги в Чернівцях та звернутися до народних депутатів України з відповідними пропозиціями щодо вирішення нагальних для всього населення України питань.

Прошу всіх небайдужих підтримати дану петицію.

Ваша електронна петиція щодо введення мораторію на комунальні послуги в Чернівцях, заборони підняття цін на тепло, газ, воду, водовідведення розглянута.
Повідомляємо, що рішенням міської ради VII скликання від 12.08.2016 року № 352 встановлено мораторій на введення в дію підвищених цін та тарифів для населення на житлові послуги до 31 грудня 2016 року. Дане рішення оприлюднено на веб-порталі Чернівецької міської ради.

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ТА ОХОРОНА ПРАЦІ

Петицію підписали 260 осіб з 250 необхідних.

Халявка Тетяна Іллівна

28 липня 2016 р.