Декомунізація: Жовтневий парк перейменувати в парк Реформації

Продовжуючи справу декомунізації прошу розглянути пропозицію перейменувати парк Жовтневий на парк Реформації. В 2017 році Україна відзначатиме 500-річчя Реформації згідно указу Президента України від 26.08.2016 № 357/2016. Ця назва гармонійно поєднує європейські прагнення чернівчан на шляху втілення реформ при побудові громадянського суспільства і сприятиме авторитету біблійних принципів, вкрай важливих для підвищення рівня духовності і моралі, особливо серед дітей та молоді. Протестантським громадам міста рекомендовано встановити пам'ятник Біблії в даному парку після позитивного рішення.

Електронна петиція щодо перейменування парку Жовтневий в парк Реформації розглянута 22 листопада 2016 року на засіданні міської топонімічної комісії у Вашій присутності.
Члени комісії не підтримали пропозицію про перейменування парку Жовтневого в парк Реформації.
Відповідно до статей 26, 37, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про доступ до публічної інформації», статті 74 Регламенту Чернівецької міської ради VII скликання дане питання буде розглянуто на сесії міської ради 22 грудня 2016 року.
Запрошуємо Вас на розгляд даного питання.

Станом на 01.02.2017 р.
Електронна петиція щодо перейменування парку Жовтневий в парк Реформації розглянута 24 січня 2017 року на пленарному засіданні 20 сесії Чернівецької міської ради у Вашій присутності.
Чернівецька міська рада прийняла рішення про перейменування парку Жовтневого на парк Реформації.

Петицію підписали 255 осіб з 250 необхідних.

Гунько Микола Іванович

13 жовтня 2016 р.