Облаштування дитячого майданчику біля "Сорбонни"

Колектив батьків та маленькі чернівчани звертаються до Міської Ради, з проханням побудувати дитячий майданчик. На жаль діти, які проживають в центрі міста вимушені гратися у сквері по вул. Університетській біля закладу "Сорбонна", на камінні і землі, де не має жодних умов. Найближчі дитячі майданчики знаходяться на вул. Котляревського "Сонечко", який не облаштований для діток молодшого віку і вже потребує ремонту, та майданчик у парку ім. Федьковича за ЧНУ , що досить далеко і дорога до парку в жахливому стані. Навіть на засобах пересування таких як велосипед та дитячий возик добратися важко, а пішки діткам від 1 року до 3 є не реально. Ми пропонуємо місце під облаштування майданчику територію сквера між Юридичним факультетом ЧНУ та "Сорбонною", де дітки і так проводять своє дозвілля. Ця ділянка є рівною, озелененою, місця достатньо і вирубки дерев не вимагає. Необхідно створити належні умови для розвитку, гри і спілкування маленьких громадян міста (гойдалки, гірка, пісочниця, лавочки, огорожа та ін.) на цій території.Просимо не залишатися байдужими та прийняти позитивне рішення, щодо нашого прохання. З повагою Батьки та Діти.
Найкращий спосіб зробити дитину хорошою людиною-це зробити її щасливою. Допоможіть зробити наших діток щасливими, а їх дитинство гарним..

Вашу електронну петицію від 27.04.2016р. № 343 щодо облаштування дитячого майданчика на вул.Університетській, 19-А розглянуто у Вашій присутності за участю заступника міського голови Володимира Середюка, головного архітектора міста Наталії Хілько, начальника відділу охорони культурної спадщини міської ради Олени Пушкової.
Відповідно до рішення 13 сесії Чернівецької міської ради VI скликання від 29.09.2011р. № 279 зазначена земельна ділянка входить до охоронної зони пам’ятки монументального мистецтва, що унеможливлює розміщення за цією адресою повноцінного дитячого майданчика. Водночас є потреба у поліпшенні благоустрою зазначеного скверу для підвищення його комфортності для городян і гостей міста.
У зазначеному мікрорайоні облаштувати дитячий майданчик запропоновано за наступними адресами: вул. Університетська, 39, вул.Київська (парк Шиллера) або на розі вул.М.Глінки та вул.І.Тургенєва.
Ініціаторів петиції просимо визначитися, за якою з цих адрес варто першочергово облаштовувати дитячий майданчик, сформувати вимоги до цього майданчика або підготувати ескізну пропозицію з метою підготовки проекту рішення сесії міської ради щодо виділення земельної ділянки та внесення цього дитячого майданчика до загального Переліку дитячих майданчиків м.Чернівці, виділення коштів на його облаштування.
Звертаємо увагу, що у Чернівцях вже цього року буде оголошено відбір проектів для впровадження їх в рамках Бюджету ініціатив чернівчан (бюджет участі). Проекти з благоустрою скверу на вул. Унівеситетській,19А, облаштування дитячого майданчика у цьому районі міста можуть бути підготовлені та подані на конкурс для впровадження в рамках Бюджету участі.
Водночас повідомляємо, що завершується облаштування дитячого та спортивного майданчика на території гімназії №4 з вільним доступом для мешканців прилеглих вулиць.
Окрім того, торік сучасний дитячий майданчик облаштовано на території парку ім. Ю.Федьковича.
Додаток: на трьох аркушах адресату.

Петицію підписали 254 особи з 250 необхідних.

Капшук Олександр Олександрович

8 квітня 2016 р.