Мораторій на перейменування парку Жовтневий

Назва Жовтневий найбільше підходить цьому парку, поскільки він восени особливо гарний. І він ні у кого не асоціюється з Октябрьской революцией

На Вашу електронну петицію № 36, яка набрала 335 голосів, повідомляємо наступне.
Посадовими особами міської ради 09.02.2017р. проведено попередній розгляд зазначеної петиції за участю Вашого представника Дутчак А.В.
У зв’язку зі значним суспільним розголосом питання перейменування парку «Жовтневий» у парк «Реформації» та вимогами Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», було прийнято рішення провести громадське обговорення питання перейменування парку та електронних петиції, що стосуються зазначеного питання, після чого винести ці петиції на розгляд міської ради.
Відповідно до вимог зазначеного закону громадські обговорення проводяться в строк не менше як 2 місяці з дня оприлюднення інформаційного повідомлення про їх проведення.
Для організації громадських обговорень виконавчими органами міської ради готується проект розпорядження міського голови.
Після підписання розпорядження Вас буде додатково повідомлено про порядок, дату і час проведення громадського обговорення Вашої петиції.

Станом на 03.03.2017 р.
1 березня 2017 року о 18.00 год. відбулися громадські слухання щодо перейменування парку «Жовтневий», за участі Вашого представника Дутчак А.В. та громадськості міста.
За результатами громадських слухань було ухвалено рішення «накласти мораторій на перейменування парку «Жовтневий» на парк «Реформації». Повернути парку назву «Жовтневий», за яке проголосувало 90 осіб.
На разі, до 17 квітня 2017 року тривають громадські обговорення, за результатами громадських слухань та громадського обговорення буде підготовлено проект рішення міської ради. Про дату і час розгляду даного проекту рішення Вас буде додатково попереджено.

Станом на 20.04.2017 р.
У відповідь на Вашу електронну петицію №36 щодо Мораторію на перейменування парку «Жовтневий» повідомляємо наступне.
17 березня 2017 року Шевченківський районний суд м. Чернівці виніс Постанову про визнання протиправним та скасування рішення 20 сесії Чернівецької міської ради VII скликання від 24.01.2017 року «Про розгляд електронної петиції щодо перейменування парку Жовтневого в пару Реформації».
Наразі, Чернівецька міська рада подала до Вінницького апеляційного адміністративного суду апеляційну скаргу на зазначену Постанову суду.
У зв'язку з викладеним, розгляд Вашої електронної петиції буде винесено на розгляд Чернівецької міської ради після прийняття судом остаточного рішення в судовій справі.

Станом на 20.07.2017
13 червня 2017 року Вінницький апеляційний, адміністративний суд розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу Чернівецької міської ради на постанову Шевченківського районного суду м. Чернівці від 17 березня 2017 року УХВАЛИВ апеляційну скаргу Чернівецької міської ради залишити без задоволення, а постанову Шевченківського районного суду м. Чернівці від 17 березня 2017 року- без змін.
В ухвалі суду зазначається, що рішення Чернівецької міської ради № 539 від 24.01.2017 "Про розгляд електронної петиції щодо перейменування парку Жовтневого в парк Реформації" прийнято з порушенням законодавства, що регулює спірні правовідносини по суті заявлених позовних вимог, та підлягає скасуванню. Відтак, постанову Шевченківського районного суду м. Чернівці від 17 березня 2017 року слід залишити без змін.

ІНШІ

Петицію підписали 335 осіб з 250 необхідних.

Рустич Міліяна Ненадівна

25 січня 2017 р.