Перейменування парку Реформації в парк"Озерний"

Прийняте 24-го січня 2017 року рішення Чернівецької міської ради про перейменування парку "Жовтневого" у парк Реформації викликало у жителів міста незадоволення й обурення. У нашому місті,як і в Україні сповідують різні релігії. Всі це поважають,але до парку відпочинку, ця назва не має ніякого відношення. Зважаючи на незадоволення та невідповідність цієї назви парку,громада міста просити Міську Раду,дослухатися до населення м.Чернівці і перейменувати парк "Реформації" на "Озерний парк". Ця назва підходить для легка для запамятовування і підходить тому,що в цьому парку є два озера, біля якого чернівчани відпочивають сім'ями.

На Вашу електронну петицію № 38 щодо перейменування парку «Реформації» в парк «Озерний», яка набрала 250 голосів, повідомляємо наступне.
Посадовими особами міської ради 09.02.2017 р. проведено попередній розгляд зазначеної петиції за Вашою участю.
У зв’язку зі значним суспільним розголосом питання перейменування парку «Жовтневий» у парк «Реформації» та вимогами Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», було прийнято рішення провести громадське обговорення питання перейменування парку та електронних петиції, що стосуються зазначеного питання, після чого винести ці петиції на розгляд міської ради.
Відповідно до вимог закону громадські обговорення проводяться в строк не менше як 2 місяці з дня оприлюднення інформаційного повідомлення про їх проведення.
Для організації громадських обговорень виконавчими органами міської ради готується проект розпорядження міського голови.
Після підписання розпорядження Вас буде додатково повідомлено про порядок, дату і час проведення громадського обговорення Вашої петиції.

Станом на 03.03.2017
1 березня 2017 року о 18.00 год. відбулися громадські слухання щодо перейменування парку «Жовтневий» за Вашою участю та громадськості міста.
За результатами громадських слухань було ухвалено рішення «накласти мораторій на перейменування парку «Жовтневий» на парк «Реформації». Повернути парку назву «Жовтневий», за яке проголосувало 90 осіб.
На разі, до 17 квітня 2017 року тривають громадські обговорення, за результатами громадських слухань та громадського обговорення буде підготовлено проект рішення міської ради. Про дату і час розгляду даного проекту рішення Вас буде додатково попереджено.

Станом на 20.04.2017 р.
У відповідь на Вашу електронну петицію №38 щодо перейменування парку «Реформації» в парк «Озерний» повідомляємо наступне.
17 березня 2017 року Шевченківський районний суд м. Чернівці виніс Постанову про визнання протиправним та скасування рішення 20 сесії Чернівецької міської ради VII скликання від
24.01.2017 року «Про розгляд електронної петиції щодо перейменування парку Жовтневого в пару Реформації».
Наразі, Чернівецька міська рада подала до Вінницького апеляційного адміністративного суду апеляційну скаргу на зазначену Постанову суду.
У зв'язку з викладеним, розгляд Вашої електронної петиції буде винесено на розгляд Чернівецької міської ради після прийняття судом остаточного рішення в судовій справі.

20.06.2017
У відповідь на Вашу електронну петицію №384Гцодо перейменування парку «Реформації» в парк «Озерний» повідомляємо наступне.
13 червня 2017 року Вінницький апеляційний адміністративний суд розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу Чернівецької міської ради на постанову Шевченківського районного суду м. Чернівці від 17 березня 2017 року УХВАЛИВ апеляційну скаргу Чернівецької міської ради залишити без задоволення, а постанову Шевченківського районного суду м. Чернівці від 17 березня 2017 року - без змін.
В ухвалі суду зазначається, що рішення Чернівецької міської ради № 539 від 24.01.2017 "Про розгляд електронної петиції щодо перейменування парку Жовтневого в парк Реформації" прийнято з порушенням законодавства, що регулює спірні правовідносини по суті заявлених позовних вимог, та підлягає скасуванню. Відтак, постанову Шевченківського районного суду м. Чернівці від 17 березня 2017 року слід залишити без змін.

Петицію підписали 278 осіб з 250 необхідних.

Черчел Оксана Василівна

25 січня 2017 р.