Заборонити будь-які роботи по демонтажу, псуванню рекламних конструкцій та вивісок

Враховуючи ситуацію, яка склалася в місті з зовнішньою рекламою і з можливістю ведення рекламного бізнесу взагалі; відсутності прозорості дій влади в процесах регулювання зовнішньої реклами; відсутності у бізнесу 1,5 роки можливості вирішення проблем з дозвільними документами; порушенням умов чесної конкуренції; у зв’язку з наданням зі сторони влади міста необргунтованих преференцій виключно МКП «Реклама», які мають деструктивні наслідки для ринку зовнішньої реклами міста, вимагаємо:

До затвердження нової редакції «Правил розміщення зовнішньої реклами в м. Чернівці» заборонити: будь-які роботи по демонтажу, псуванню рекламних конструкцій та вивісок, втручання в діяльність суб`єктів господарської діяльность зі сторони МКП «Реклама» та органів виконавчої влади.

Шановний Дмитро Олександровичу!

Електронну петицію від 16.03.2017р. № 128 щодо заборони будь-яких робіт з демонтажу, псування рекламних конструкцій та вивісок, розглянуто 31.03.2017 року на засіданні під керівництвом заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Середюка В.Б. за Вашою участю.
Інформуємо, що аналогічна пропозиція вже розглядалася міською радою, спеціально створеною для вивчення цього питання робочою групою,за результатами роботи якої було прийнято рішення, що демонтажі рекламних конструкцій та вивісок на території міста Чернівці будуть здійснюватись на підставі відповідного рішення виконавчого комітету Чернівецької міської ради відповідно до вимог законодавства України.
Проекти рішень виконавчого комітету, в т.ч. і щодо демонтажу рекламних конструкцій та вивісок, за 20 днів до їх розгляду оприлюднюються на офіційному веб-порталі міської ради для обговорення та внесення пропозицій .
Окрім того, міська рада протокольним рішенням рекомендувала виконавчому комітету Чернівецької міської ради скасувати мораторій на надання дозволів на розміщення зовнішньої реклами в місті Чернівцях, який встановлено до прийняття Чернівецькою міською радою регуляторного акта щодо внесення змін до Положення про порядок розміщення зовнішньої реклами в м. Чернівцях.

Петицію підписали 281 особа з 250 необхідних.

Левченко Дмитро Олександрович

13 березня 2017 р.