Про перейменування вул. 28 червня на вулицю загиблого героя АТО Леоніда Дергача ("Академіка")

1 лютого 2017 року при виконанні бойових завдань під Авдіївкою загинув наш співвітчизник, командир роти 3-го батальйону 72-ї бригади ЛЕОНІД ВАЛЕНТИНОВИЧ ДЕРГАЧ, що був відомий всій Україні під своїм псевдо "Академік". Щирий патріот не на словах, а на ділі, доцент кафедри правосуддя юридичного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича по праву зайняв заслужене місце в пантеоні героїв нашого народу та став одним з символів сучасної України, на якому слід виховувати прийдешні покоління. Задля належного вшанування пам'яті Героя та на виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» пропонується перейменувати вулицю 28 червня в м. Чернівці, що отримала таку назву на честь входу 28 червня 1940 року у Чернівці радянських військ та початку режиму радянської окупації Буковини, на вулицю ЛЕОНІДА ДЕРГАЧА.

Шановний Сергію Васильовичу!
Петиція щодо перейменування вулиці 28 Червня на вулицю загиблого героя АТО Леоніда Дергача («Академіка»), ініціатором якої Ви є, розглянута за Вашою участю 25 квітня 2017 року на засіданні міської топонімічної комісії.
Відповідно до Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об'єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат , назв і дат історичних подій» та «Положення про найменування (перейменування) вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, мостів, встановлення пам'ятних знаків і меморіальних дощок в м. Чернівцях» питання щодо перейменування вулиці 28 Червня на вулицю загиблого героя АТО Леоніда Дергача вулиці буде винесено на громадські слухання. Про дату, час і місце проведення яких ми повідомимо Вас додатково.

Додатково повідомляємо, що питання назви вулиці 28 Червня буде винесено на громадські слухання, які відбудуться 15 червня 2017 року о 18.00 годині в приміщенні Чернівецької міської ради, каб.105 (Центральна площа, 1).
Запрошуємо Вас на громадські слухання.

20.06.2017 р.
Повідомляю, що електронна петиція щодо перейменування вулиці 28 Червня на вулицю 28 Червня на честь загиблого героя АТО Леоніда Дергача («Академіка») розглянута на громадських слуханнях, які відбулися 15 червня 2017 року о 18.00 годині в приміщенні Чернівецької міської ради (Центральна площа, 1).
Учасники громадських слухань не підтримали петицію.

Петицію підписали 280 осіб з 250 необхідних.

Місевич Сергій Васильович

14 березня 2017 р.