Встановлення в місті ігрового майданчика для дітей з особливими потребами та дітей інвалідів

Нещодавно в Києві в ботанічному саду запрацював ігровий майданчик з гойдалками, пристосованими для дітей з особливими потребами.
Вперше в житті на гойдалці можуть покататися дітки з особливо важкими діагнозами, прикуті до інвалідних візків. Усюди встановлені пандуси. Поряд на майданчику граються і здорові дітлахи. Такі майданчики допомагають терапії, не тільки руховій, а й психологічній та соціальній.
Так як для Чернівців дане питання теж є актуальним, місто також має долучитись до допомоги таким дітям і створити такий дитячий майданчик, або доповнити існуючі відповідним обладнанням. Це можна зробити якз за кошти міста так і меценатів, можливо в одному з парків міста, або в житлових мікрорайонах.
Також в Чернівцях діє Буковинський обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів на Бульварі героїв крут, де поруч також є дитячі майданчики, які можна доповнити качелями для дітей які проходять реабілітацію.

Шановний Роман Ігорович!

Електронну петицію №240 щодо встановлення в місті ігрового майданчика для дітей з особливими потребами 1 серпня розглянуто у Вашій присутності за участю фахівців департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради, департаменту праці та соціального захисту населення міської ради.
За результатами спільного обговорення вирішено не здійснювати влаштування окремого майданчика, а визначити види та кількість спеціалізованого ігрового обладнання для дітей з особливими потребами, яким пропонується доповнити вже існуючі дитячі майданчики у найбільших житлових мікрорайонах міста.
На виконання протокольного рішення Чернівецької міської ради №312/21 від 02.02.2017 року «Про розгляд електронних петицій» електронну петицію № 240 буде винесено на розгляд міської ради. У проекті рішення міської ради пропонується петицію підтримати шляхом встановлення спеціалізованого ігрового обладнання для дітей з особливими потребами на існуючих дитячих майданчиках у найбільших житлових, мікрорайонах міста. Департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради буде доручено визначити види спеціалізованого ігрового обладнання для дітей з особливими потребами та дитячі майданчики для його встановлення. Утримувачам дитячих майданчиків, які будуть визначено для встановлення такого обладнання, буде доручено подати бюджетний запит фінансовому управлінню міської ради на виділення коштів для придбання і встановлення спеціалізованого обладнання.
Про дату та час розгляду петиції на сесії міської ради Вас буде повідомлено додатково.

04.09.2017 р.
Шановний Романе Ігоровичу!
На Вашу електронну петицію від 26.07.2017р. № 240 щодо встановлення в місті ігрового майданчика для дітей з особливими потребами та дітей інвалідів інформуємо про наступне.
Проект рішення з цього приводу буде винесено на розгляд сесії міської ради, засідання якої відбудеться 28.09.2017 р.

04.10.2017
Шановний Романе Ігоровичу!
Рішенням 40 сесії міської ради VII скликання від 04.10.2017р. вирішено доповнити існуючі дитячі майданчики спеціалізованим ігровим обладнанням для дітей з особливими потребами.

Петицію підписали 262 особи з 250 необхідних.

Івасюта Роман Ігорович

5 липня 2017 р.