Штраф за выгул собак в общественных местах без намордника и поводка

Практически каждый хозяин квартиры или частного дома держит у себя четвероногого друга.Довольно часто люди заводят собак больших пород( ротвейлеры,питбули,стафорды,овчарки и др).Про своих собак хозяева знают всё.Они милые ,ласковые и добрые домашние животные.Но ,давайте определимся.... ,Они преданны своему хозяину ,а не кому -то другому.И как собака поведет себя по отношению к кому -то чужому,особенно к ребенку (тем более при неадекватном хозяине)-вопрос.Собаки больших пород ,особенно служебных и бойцовских должны выгуливаться в специально отведенных для этого местах ,строго в намордникеи на поводке ,хозяином не младше 14 лет.Много лет назад видели картину ,как большая собака в сопровождении маленькой девочки -хозяйки напала на одной из остановок нашего города на котенка и перегрызла ему позвоночник.При этом ,хозяйка собаки ничего не смогла предпринять и никакие команды не помогали.И хорошо ,что вместо котенка не оказался ребенок!Я считаю,что в общественных местах (кроме спец отведенных для выгула) собаки должны быть в намордниках и на поводке .За невыполнение этих правил надо определить ШТРАФ.Уважаемые владельцы собак!Я не противник собак.Напротив,я их люблю.Но ,это элементарные правила безопасности,которых придерживаются везде в Европе.

Шановна Ірино Валеріівно!

Вашу електронну петицію щодо встановлення штрафу за вигул собак у громадських місцях без намордника та повідка, яка набрала 250 голосів, 23.08.2017р. попередньо розглянуто посадовими особами міської ради без Вашої участі у зв'язку з тим, що від Вас надійшло повідомлення про неможливість бути присутньою.
Інформуємо Вас, що питання вигулювання собак регулюється Законами України «Про благоустрій населених пунктів», «Про захист тварин від жорстокого поводження». На підставі вказаних законів, рішенням Чернівецької міської ради VI скликання від 29.05.2014р. № 1216 затверджено Правила утримання домашніх тварин в м. Чернівцях.
Відповідно до пункту 4.1.6 Правил передбачено, що особи, які утримують домашніх тварин зобов'язані виводити собак на сходи, у двори, інші місця загального користування лише на повідку з прикріпленими до ошийника особистим номерним знаком, а потенційно небезпечних собак та собак, що визнані небезпечними, обов'язково на короткому повідку (не більше 1,2 м) і в наморднику, крім собак дрібних порід, на яких у реєстраційних посвідченнях зроблено відповідну відмітку.
Пунктам 4.6.3., 4.6.5 Правил власникам домашніх тварин забороняється вигулювати собак без повідка і намордника у невизначених спеціально для цього місцях, доручати вигул собак особам, яким не виповнилося 14 років, психічно хворим, визнаним недієздатними або фізично неспроможними керувати твариною.
Відповідальність громадян за порушення правил тримання собак і котів визначена статтею 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За тримання собак і котів у місцях, де це заборонено відповідними правилами, чи понад установлену кількість, чи незареєстрованих собак, або приведення в громадські місця, або вигулювання собак без повідків і намордників (крім собак, у реєстраційних свідоцтвах на яких зроблено спеціальну відмітку) чи в не відведених для цього місцях передбачена відповідальність у вигляді попередження або накладення штрафу на громадян від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17-51 грн.) і попередження або накладення штрафу на посадових осіб — від трьох до п'яти неоподатковуванн мінімумів доходів громадян (51-85 грн.).
Звертаємо башу увагу, що на підставі статті 255 Кодексу України пр адміністративні правопорушення протоколи про адміністративні праве порушення за вказаною статтею уповноважені складати відповіді територіальні органи Національної поліції України та працівники комунальна житлових ремонтно-експлуатаційних підприємств (головний інженер, інжене] технік, технік-оглядач, майстер з поточного ремонту), працівники приватни підприємств, які надають послуги з утримання будинків в прибудинкови територій (директор, головний інженер, інженер, технік, технік-огляда1 майстер з поточного, ремонту), голова правління об'єднання товаристь співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельного товариств; житлово-будівельного кооперативу.
З огляду на викладене, вимоги, висловлені у Вашій петиції, вж передбачені чинними нормативно-правовими актами.
Разом з тим, з огляду на те, що Ваша петиція набрала 250 голосі] вбачається необхідність у додатковому інформуванні мешканців міста пр вимоги Правил утримання домашніх тварин в М.Чернівцях та відповідальніст за їх невиконання, а також посиленні контролю за дотриманням цих Прави власниками тварин. Відповідний проект рішення та Вашу петицію плануєтьс винести на розгляд засідання Чернівецької міської ради, яке відбудетьс 28.09.2017р.

20.10.2017 р.
Повідомляємо Вас, що Чернівецька міська рада розглянула Вашу електронну петицію щодо встановлення штрафу за вигул собак у громадських місцях без намордника та повідка, яка набрала 250 голосів, та в результаті розгляду прийняла рішення від 04.10.2017р. № 897 (копія додається).

ІНШІ

Петицію підписали 250 осіб з 250 необхідних.

Мельнечук Ірина Валеріівна

18 липня 2017 р.