Реорганізувати тротуар на перехресті вулиць Сковороди та Університетської

Навність надзвичайно великого заокруглення на даному перехресті сприяє:
а) Паркуванню автомобілів на даному перехресті всупереч правилам дорожнього руху;
б) Небезпеки для пішоходів, які рухаються вулицею Університетською - щоб продовжити рух вулицею Університетською потрібно перейти надзвичайно велику ділянку проїжджої частини;
в) Незручності виїзду з вулиці Сковороди, оскільки через припарковані авто на перехресті не видно автомобілі, що рухаються вулицею Університетською.

Нещодавній експеримент на "Майстерні міста" показав ефективний варіант модернізації даного перехрестя. Нагадаю, тоді будо встановлено тимчасові конструкції та намальовано розмітку, внаслідок чого зменьшили радіус на даному перехресті. Дана практика є загальносвітовою й доведена багатьма експериментами в великій кількості міст [1]. Вочевидь конструкція була тимчасовою й була зроблена з дешевих матеріалів, але вона підтвердила переваги такої реорганізації.

Пропоную розробити постійну конструкцію на базі тієї тимчасової, яка була встановлена нещодавно:
а) Розмітку, розміри, структуру залишити такою ж, якою вона була під час проведення "Майстерні міста", зебру та знак пішоходного переходу залишити;
б) На місці відгородженої території підняти тротуар, звести бордюри, на переході зробити пандуси;
в) На тротуарі вздовж бордюрів встановити стовпчики чи паркан.
г) Встановити декілька лавочок, можливо невеликі зелені насадження, але щоб вони не ускладнювали видимість при виїзді з вулиці Сковороди.

Посилання:
[1] Interim Public Plazas, Urban Street Design Guide. NACTO.

Шановний Андрій Георгійович!
Електронну петицію №292 щодо реорганізації тротуару на розі вулиць Університетської та Г. Сковороди в місті Чернівцях розглянуто у Вашій присутності за участю заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Чернівецької міської ради, провідного фахівця з інтегрованого урбаністичного розвитку міста Чернівців при виконавчому комітеті Чернівецької міської ради та працівників департаменту житлово-комунального господарства та департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради.
За результатами спільного обговорення вирішено підтримати даний проект та доручити департаменту житлово-комунального господарства міської ради включити до Програми будівництва, реконструкції та капітального ремонту об'єктів житлово-комунального господарства в м. Чернівцях на 2017-2020 роки «Комфортне місто» виготовлення проектно-кошторисної документації для реорганізації тротуару на перехресті вулиць Університетської та Г. Сковороди.
На виконання - протокольного рішення Чернівецької міської ради №312/21 від 02.02.2017р. «Про розгляд електронних петицій», електронну петицію №292 буде винесено на розгляд міської ради, засідання якої відбудеться у листопаді поточного року.

20.11.2017
Шановний Андрій Георгійович!
Інформуємо Вас про те, що розгляд електронної петиції №292 щодо реорганізації тротуару на розі вулиць Університетської та Г. Сковороди на сесії міської ради відбудеться ЗО листопада поточного року.

05.12.2017 р.
Шановний Андрій Георгійович!
Додатково до листа департаменту від 05.12.2017р. _№КО-66/0-04/01-е повідомляємо, що департаментом містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради підготовлено проект рішення щодо реорганізації тротуару на розі вулиць Університетської та Г. Сковороди на розгляд Чернівецької міської ради, засідання якої відбулось 07 грудня поточного року. Однак, за даний проект рішення депутатами міської ради проголосовано не було.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Петицію підписали 256 осіб з 250 необхідних.

Бірєв Андрій Георгійович

14 вересня 2017 р.