ПРО ОБЛАШТУВАННЯ ТАКТИЛЬНОЮ ПЛИТКОЮ МАРШРУТІВ , В МІСЦІ КОМПАКТНОГО ПРОЖИВАННЯ ЧЕРНІВЧАН З ВАДАМИ ЗОРУ.

Сьогодні одним з найбільш актуальних питань для Чернівців є створення доступних умов для громадян з інвалідністю. В районі, обмеженому вулицями Ентузіастів, Комарова, Головною та провулком Ентузіастів, знаходиться підприємство, на якому працюють чернівчани зі слабким зором та незрячі – учбово-виробниче об’єднання УТОС. Тут вони компактно проживають.

Для створення сприятливих умов та полегшення життя громадянам з вадами зору пропоную передбачити в міському бюджеті Чернівців видатки на облаштування в першому півріччі 2018 року тратуарів з тактильною плиткою , по маршрутам , якими найчастіше в цьому мікрорайоні пересуваються незрячі громадяни.
Тактильна плитка дозволить попередити людей , які мають проблеми з зором , про перешкоди на шляху, підказати напрямок руху, а значить, мінімізувати травми та допомогти незрячим вільно орієнтуватись в просторі.
З врахуванням пропозицій Чернівецької обласної організації УТОС пропоную облаштувати тактильною плиткою 4 маршрути:
- від будинку № 188 на вулиці Головній (гуртожиток УВО УТОС) до зупинки громадського транспорту «Типографія» на вулиці Головній;
- від підприємства УВО УТОС (провулок Ентузіастів, 5) до зупинки громадського транспорту «Підприємство «Трембіта» на вулиці Комарова;
- від до зупинки громадського транспорту «Підприємство «Трембіта» на вулиці Комарова до поліклініки на вулиці Комарова;
- від будинку № 188 на вулиці Головній (гуртожиток УВО УТОС) через ринок Головний до відділення Приватбанку на вулиці Ентузіастів.

Спільними зусиллями зробимо наші Чернівці доступним містом!
З повагою
Сергій Обшанський

Шановний Сергію Валерійовичу!

Електронну петицію № 309 з пропозицією облаштування тактильною плиткою маршрутів в місці компактного проживання чернівчан з вадами зору 24.10.2017 р. розглянули працівники департаменту житлово-комунального міської ради за Вашою участю.
Вирішено рекомендувати міській раді петицію підтримати у частині облаштування тактильної плитки на наступних маршрутах: від будинку № 188 на вул. Головній (гуртожиток УВО УТОС) до зупинки громадського транспорту «Типографія» на вул. Головній та від зупинки громадського транспорту «Підприємство «Трембіта» на вул.В.Комарова до поліклініки на вул. В.Комарова,2.
Департамент житлово-комунального господарства готує відповідний проект рішення міської ради для розгляду на черговому сесійному засіданні ради. У проекті рішення буде рекомендовано петицію підтримати, внести ці об’єкти у Програму будівництва, реконструкції та капітального ремонту об’єктів житлово-комунального господарства в м. Чернівцях на 2017–2020 роки «Комфортне місто» та передбачити фінансування на виконання зазначених робіт у 2018 році.
Про дату та час розгляду петиції на сесії міської ради Вас буде повідомлено додатково.

01.12.2017
Шановний Сергію Валерійовичу!
Додатково повідомляємо, що електронну петицію № 309 з пропозицією облаштування тактильною плиткою маршрутів в місці компактного проживання чернівчан з вадами зору планується розглянути на сесії міської ради, яка попередньо запланована на 07.12.2017 р.

20.12.2017 р.
Шановний Сергію Валерійовичу!
Додатково повідомляємо, що рішенням сесії міської радь від 07.12.2017р. № 975 Вашу електронну петицію № 309 щодо облаштуванні тактильною плиткою маршрутів в місці компактного проживанш чернівчан з вадами зору: від будинку № 188 на вул. Головній (гуртожитої УВО УТОС) до зупинки громадського транспорту «Типографія» ш вул. Головній та від зупинки громадського транспорту «Підприємствс «Трембіта» на вул. В.Комарова до поліклініки на вул. В.Комарова, 1 підтримано.

29.01.2018
Шановний Сергію Валерійовичу!
Додатково повідомляємо, що рішенням сесії міської ради від 07.12.2017р. № 975 Вашу електронну петицію № 309 щодо облаштування тактильною плиткою маршрутів в місці компактного проживання чернівчан з вадами зору підтримано.
В проект рішення «Про внесення змін та доповнень у додатки 1 та 2 до Програми будівництва, реконструкції та капітального ремонту об'єктів житлово-комунального господарства в м. Чернівцях на 2017-2020 роки «Комфортне місто», затвердженої рішенням міської ради від 13.03.2017р. № 627 (зі змінами), департаментом житлово-комунального господарства міської ради включено виконання робіт:
з капітального ремонту міжбудинкового проїзду на вул. Головній, 188 до вул. Головної (з влаштуванням маршруту тактильною плиткою) на 2018 рік;
з капітального ремонту зупинок громадського транспорту на вул. Головній, 200 і 235 (облаштування тактильною плиткою з підходами до зупинок) на 2018 рік;
з капітального ремонту зупинок громадського транспорту на вул. В.Комарова, 2 і 3 (облаштування тактильною плиткою з підходами до зупинок) на 2018 рік;
- з- капітального ремонту тротуару на пров. Ентузіастів (облаштування тактильною плиткою) на 2019 рік.
Станом на сьогодні частково виділено кошти на капітальний ремонт зупинок громадського транспорту на вул. Головній, 200 і 235.

Петицію підписали 268 осіб з 250 необхідних.

Обшанський Сергій Валерійович

5 жовтня 2017 р.