Проїзд між вулицями Пилипа Орлика і Комарова

У зв'язку зі збільшенням кількості автомобільного транспорту у місті в останні роки зросло навантаження на вулицю Пилипа Орлика, яка пов'язує дві важливі міські магістралі - вулиці Героїв Майдану і Небесної Сотні. Щоб спростити виїзд з Пилипа Орлика на Небесної Сотні, особливо в години пік, коли більшість автотранспорту рухається в напрямку вулиці Комарова, пропонуємо відновити проїзд між вулицями Комарова та Орлика, який існував у минулому. При цьому, як на нашу думку, рух по цьому проїзду слід зробити одностороннім у напрямку вулиці Комарова і виключно з правим поворотом при з'їзді на неї.

Шановний Володимире Корнійовичу!

Електронну петицію №340 від 08.11.2017р. щодо розширення проїзду між вулицями П.Орлика та В.Комарова розглянуто 23.11.2017р. за участю радників Чернівецького міського голови Олійника А.О. та Леонтія Г.Г., а також фахівців департаментів житлово-комунального господарства і містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради у Вашій присутності.
Повідомляємо, що за матеріалами містобудівного кадастру, представленими департаментом містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради, розглядались 2 варіанти розширення даного відрізку дороги. Перший - здійснити розширення на перехресті вулиць П.Орлика-Небесної Сотні. У цьому місці є можливість розширити дорогу в межах "червоних ліній" до 17 м, але для цього необхідно вивчити питання щодо законності існуючих на сьогодні на даному відрізку дороги торгівельних павільйонів. Другий варіант – продовжити вулицю П.Орлика, яка запроектована з виїздом на вулицю В.Комарова шириною 15 метрів. Проектована дорога знаходиться в складному рельєфі, перепад відміток становить до 3-х метрів, що потребує додаткового інженерно-технічного захисту даної території та значних витрат коштів.
За результатами розгляду комісія вирішила петицію підтримати та винести на розгляд міської ради в січні 2018 року проект рішення щодо розробки техніко-економічного обгрунтування будівництва проектованої дороги з вул. П.Орлика на вул.В.Комарова, а також рекомендувати Чернівецькому міському голові створити робочу групу з вивчення законності функціонування торгівельних павільйонів вздовж вулиць П.Орлика та Небесної Сотні.

03.01.2018 р.
Шановний Володимире Корнійовичу!
На електронну петицію №340 від 08.11.2017р. щодо розширення проїзду між вулицями П.Орлика та В.Комарова повідомляємо, що управлінням містобудування та архітектури департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради підготовлені пропозиції щодо вказаної електронної петиції на розгляд міської ради.
Чергове пленарне засідання планується провести 25.01.2018р. Автор петиції, або його представник має право представити петицію на засіданні міської ради.

13.02.2018р.
Шановний Володимире Корнійовичу!
Повідомляємо, що 25.01.2018р. на засіданні міської ради розглянуто проект рішення "Про електронну петицію № 340 щодо розширення проїзду між вулицями П.Орлика та В.Комарова". Вирішено департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради внести зміни до цільової програми з будівництва об'єктів житла І соціальної сфери в місті Чернівцях на 2017-2020 роки "Сучасне місто" на розробку техніко-економічного обірунтування щодо будівництва проектованої дороги з вул. П.Орлика на вул.В.Комарова.

Копія рішення сесії у додатку.

24.09.2018 р.

Шановний Володимире Корнійовичу!

На електронну петицію № 340 від 08.11.2017р. щодо розширення проїзду між вулицями П.Орлика та В.Комарова повідомляємо про наступне.
Зазначена петиція розглядалась 23.11.2017р. у Вашій присутності та за участю радника Чернівецького міського голови Олійника А.О., провідного фахівця з питань забезпечення життєдіяльності міста при виконавчому комітеті міської ради Леонтія Г.Г., а також представників департаментів житлово-комунального господарства і містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради.
За результатами розгляду даної петиції, комісія вирішила винести на розгляд міської ради проект рішення щодо розробки техніко-економічного обґрунтування будівництва проектованої дороги з вул. П. Орлика на вул. В.Комарова.
Рішенням міської ради 25.01.2018 № 1091 було вирішено департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради спільно з фінансовим управлінням міської ради до кінця 2018 року при внесенні змін до міського бюджету міста Чернівців на 2018рік врахувати потребу на розробку техніко-економічного обґрунтування, та внести зміни до цільової Програми з будівництва об'єктів житла і соціальної сфери в місті Чернівцях на 2017-2020 рр. "Сучасне місто", включивши до неї розробку техніко-економічного обґрунтування щодо будівництва проектованої дороги з вул. П.Орлика на вул. В.Комарова.
Проте на жаль, станом на сьогоднішній день даний проїзд можливо облаштувати виключно через територію парку «Жовтневий», який належить до природно-заповідного фонду, а також являється пам'яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення, тому зменшувати його межі недоречно.
Крім того, для влаштування повноцінної дороги через дану територію необхідно звести 8-ми метрову підпірну стінку, будівництво якої призведе до необґрунтованих витрат з міського бюджету.
З огляду на вищевказане, електронна петиція № 340 від 08.11.2017р. щодо розширення проїзду між вулицями П.Орлика та В.Комарова не може бути задоволена.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Петицію підписали 271 особа з 250 необхідних.

Лук'янюк Володимир Корнійович

8 листопада 2017 р.