Безпека дітей Гравітону

Останнім часом у Чернівцях почастішали повідомлення про напади на дітей. Була і спроба викрадення, і просто напади. У більшості випадків ці повідомлення є фейками,але вчора 17 листопада близько 16 години стався черговий напад на дитину,в будинку №273 ,по вулиці Руській ( Гравітон)
Цит: «Увага! Сьогодні на Гравітоні в буд. 273 збочинець за дитиною зайшов у ліфт і почав душити. Крики почула мама, яка з відкритими дверима чекала на дитину. Злочинець втік. Поліція розшукує. Бережіть своїх дітей», – написали у мережі.

У Нацполіції підтвердили звернення матері і зазначили, що перевіряють отриману інформацію і розшукують ймовірного злочинця .

У зв"язку з надзвичайно критичною ситуацією,яка склалася, Ми -батьки школи № 28 та ДНЗ№ 44 просимо ПОСИЛИТИ ПАТРУЛЮВАННЯ ПОЛІЦІІ у дворах мікрорайону Гравітон. Особливо в період з 8 до 8:40 ,та 13 до 15 години, коли діти йдуть до школи.

Шановна Анастасіє Олегівно!

Електронна петиція щодо підвищення безпеки дітей району Гравітон уважно розглянута. Вважаємо, що порушена в петиції проблема є актуальною, надзвичайно важливою і потребує координації дій міської влади, правоохоронців та громадян.
Інформуємо, що рішенням Чернівецької від 08.08.2017р. № 800 затверджено Комплексну програму профілактики правопорушень та протидії злочинності в місті Чернівцях на 2017-2019 роки, якою визначено заходи щодо спільної діяльності правоохоронних органів та органів місцевого самоврядування з профілактики та попередження правопорушень. Для виконання зазначених заходів передбачено фінансування з міського бюджету на суму 1726,0 тис. грн. Основним виконавцем програми є Чернівецькій відділ поліції Головне управління Національної поліції в Чернівецькій області та Управління патрульної поліції в м. Чернівцях.
З огляду на те, що питання протидії злочинності та патрулювання вулиць належить до компетенції органів Національної поліції України, на підставі статті 7 Закону України «Про звернення громадян» направляємо Вашу електронну петицію до Чернівецького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області та Управління патрульної поліції в м. Чернівцях для належного розгляду по суті та оперативного реагування.
Про результати розгляду та вжиті заходи для підвищення безпеки дітей проінформуємо чернівчан.

28.12.2017
Відповідь на лист - у додатку.

ОХОРОНА ПРАВОПОРЯДКУ

Петицію підписали 257 осіб з 250 необхідних.

Дрибас Анастасия Олеговна

20 листопада 2017 р.