+ ще 391 громадa!

Недопущення скасування потягу № 608К Чернівці - Львів, №608Л Львів - Чернівці.

Останнім часом Укрзалізницею поширено інформацію з приводу скасування, а саме з 10 грудня потягу № 608К Чернівці - Львів, №608Л Львів - Чернівці.
Зважаючи на те, що вказаним потягом користується безліч громадян з числа
студентів, туристів, підприємців, відпочивальникі, тощо, прошу вас посприяти в підтримці щодо доцільності користуванні надалі даним потягом і звернутись до керівництва Укрзалізниці щодо погодження та позитивног вирішенні цього питання.

Шановний Вікторе Вікторовичу!

Електронну петицію №367 щодо недопущення скасування потягу №608К Чернівці-Львів, №608Л Львів - Чернівці розглянули фахівці департаменту житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради.
Повідомляємо, що міський голова Олексій Каспрук вже звернувся до Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, в.о.голови правління ПАТ «Українська залізниця» Євгена Кравцова щодо відміни рішення про скасування курсування з нового графіка 2017-2018 років пасажирського потягу формування ВП «Пасажирське вагонне депо Чернівці» №608К Чернівці-Львів, №608Л Львів –Чернівці. Окрім того, міський голова Олексій Каспрук просить урядовців та керівництво ПАТ «Українська залізниця» для поліпшення транспортного обслуговування мешканців Чернівців та Чернівецької області, підвищення туристичної та інвестиційної привабливості регіону, його транзитного потенціалу, пожвавлення міжрегіональних економічних та культурних зв’язків, а також забезпечення стабільного транспортного сполучення із столицею України розглянути можливість виділити додатковий потяг у напрямку Чернівці-Київ-Чернівці та призначити потяг сполученням Чернівці - Львів – Ужгород.
Оскільки, згідно ст.4 Закону України «Про залізничний транспорт» управління процесом перевезень у внутрішньому і міжнародному сполученнях здійснюється централізовано і належить до виключної компетенції АТ "Укрзалізниця", здійснення державного контролю, регулювання та нагляду за діяльністю залізничного транспорту загального користування провадяться Кабінетом Міністрів України, центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері транспорту, іншими центральними органами виконавчої влади відповідно до закону з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про особливості утворення публічного акціонерного товариства залізничного транспорту загального користування" , зважаючи на Положення про електронні петиції у місті Чернівці, а саме розділ ІІ, глава 1, п. 1.1, а також ст. 7 Закону України «Про звернення громадян», петицію щодо недопущення скасування потягу №608К Чернівці-Львів, №608Л Львів – Чернівці спрямовано для розгляду по суті керівництву ПАТ «Українська залізниця».
Висловлено прохання до керівництва ПАТ «Українська залізниця» петицію уважно розглянути та проінформувати ініціатора і Чернівецьку міську раду про вжитті заходи на її підтримку.

ІНШІ

Петицію підписали 338 осіб з 250 необхідних.

Данилюк Віктор Вікторович

29 листопада 2017 р.