+ ще 204 громади!

Табло з точним графіком руху маршруток

Пропоную використати досвід Європейських країн та установити електронне табло із графіком руху усіх маршрутних транспортних засобів на всіх зупинка.

Наприклад такі як у Німеччині(фото у додатку):
Видно номер машруту та коли чекати наступну маршрутку.

Скоріше за все це організовано шляхом GPS маячків та аналізу швидкості проїжджання маршруту у різні години.

Тому пропоную міській раді вивчити питання роботи даної системи у Німеччині та реалізувати її у нашому місті.

Шановний Петре Олексійовичу!

Електронну петицію щодо встановлення електронного табло із графіком руху маршрутних транспортних засобів на всіх зупинках міста попередньо розглянуто за участю заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Чернівецької міської ради Володимира Середюка, директора міського комунального підприємства «Реклама» Тараса Унгуряна та фахівців департаменту житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради.
Питання встановлення електронних табло на зупинках громадського транспорту передбачається Інтегрованою концепцією розвитку міста і є одним із основних завдань розвитку транспортної інфраструктури міста.
Електронні табло, за звичай, встановлюють на зупинках громадського транспорту, де проходять три і більше маршрутів громадського транспорту. У Чернівцях сьогодні нараховується 310 зупинок громадського транспорту, з яких понад 200 потребують встановлення електронних табло. Вартість одного електронного табло в залежності від кількості функцій, способу встановлення та технічних характеристик коливається від 25 до 40 тисяч гривень. Для запуску системи електронних табло на зупинках громадського транспорту необхідно усі транспорті засоби, які обслуговують маршрути загального користування, обладнати gps-трекерами та підключити їх до муніципальної системи моніторингу громадського транспорту.
На виконання протокольного рішення Чернівецької міської ради №312/21 від 02.02.2017р. «Про розгляд електронних петицій» електронну петицію №393 буде винесено на розгляд міської ради, засідання якої планується 29 березня поточного року.
У проекті рішення міської ради пропонується зазначену петицію підтримати, визначити зупинки громадського транспорту, де пропонується встановити електронні табло у 2018 році, внести відповідні зміни у програму «Комфортне місто» та передбачити виділення коштів на інформатизацію зупинок громадського транспорту.
Про дату та час розгляду петиції на сесії міської ради Вас буде повідомлено додатково.

08.02.2019
Шановний Петре Олексійовичу!
Додатково до листа департаменту від 13.12.2018р. №КО-33/0-03/01-е щодо обладнання зупинок громадського транспорту інформаційним електронним табло повідомляємо, що 17.01 та 24.01.2019 року проведено наради під головуванням директора департаменту за участю працівників департаменту ЖКГ, МКП «Реклама», МКП «Муніціпальний інфоцентр», ТОВ «Дісайт ЛТД», ПП Лазирін Й.В. та відділу комп’юторно-технічного забезпечення міської ради на яких розглянуто пропозиції надані операторами GPS-навігації стосовно технічної конструкції інформаційного табло.
На нараді підприємства оператори GPS-навігацїї зобов'язалися до 01.05.2019 року виготовити та встановити експериментальний зразок табло для роботи в тестовому режимі.

26.04.2019
Шановний Петре Олексійовичу!
Додатково повідомляємо, що підприємства операторів GPS-навігацїї виготовили експериментальний зразок табло для роботи в тестовому режимі, проте поки що його з технічних причин не втановлено.
Виконання Вашої петиції у процесі реалізації.

27.09.2019
Шановний Петре Олексійовичу!
Додатково до листа департаменту від 31.05.2019р. №КО-33/0-03/01 є щодо обладнання зупинок громадського транспорту інформаційним електронним табло повідомляємо, що враховуючи погодження департаментом містобудівного комплексу та земельних відносин, приватним підприємцем Лазирін И.В. виконані роботи з встановлення та підключення вказаного електронного табло на зупинці громадського транспорту «Формаркет» по проспекту Незалежності. На сьогодні зазначене інформаційне табло працює в тестовому режимі.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Петицію підписали 286 осіб з 250 необхідних.

Дячко Петро Олександрович

20 грудня 2017 р.