+ ще 204 громади!

Заборонити продаж та використання будь-яких піротехнічних засобів в м. Чернівці

Порушення правил безпеки, а також низька якість піротехнічної продукції нерідко призводить до різного роду травмувань: від опіків до ампутацій. Вік та психічний стан осіб, що використовують піротехнічні засоби також не контролюється, в результаті вони можуть нанести шкоду як собі, так і іншим. Зокрема, є ризик того, що феєрверк або інший засіб може випадково або навмисне направлений у небезпечний бік та нанести шкоду майну громадян (зокрема, пошкодити автомобілі, вікна будинків та навіть спричинити пожежу) або здоров'ю перехожих (аж до тяжких травмувань та смерті), а також тварин (досить багато випадків каліцтв тварин від піротехніки, крім того багато з них потрапляють в панічний стан від суцільних вибухів навколо: ховаються, тікають від господарів тощо).
Окрім того, в місці є досить велика кількість переселенців із зони АТО, а також недавніх військових, які отримують додаткові психологічні травми від звуку вибухів, які нагадують їм про відлуння війни.
Зважаючи на все сказане вище потрібно заборонити продаж та використання піротехніки в місті, а також запровадити реальний контроль та покарання порушників.

Шановний Максиме Вікторовичу!

Електронну петицію № 09 з пропозицією щодо заборони продажу та використання будь яких піротехнічних виробів на території м. Чернівці попередньо розглянута заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Володимиром Середюком за участю фахівців департаменту економіки, юридичного управління, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради у Вашій присутності.
Вирішено підготувати відповідний проект рішення міської ради для розгляду на черговому сесійному засіданні ради, в якому рекомендувати міській раді петицію підтримати.
Одночасно інформуємо, що відповідно до вимог Правил торгівлі на ринках міста Чернівців, затверджених рішенням міської ради від 16.06.2011 року №209 (п. 4.5.7.) і Правил торгівлі на ринках України (п. 47.) продаж піротехнічних виробів і вибухових засобів на ринках заборонено.
Безпосередній порядок організації та проведення феєрверків, піротехнічного супроводу театральних, концертних, спортивних і інших культурно-розважальних заходів у Чернівцях визначено рішенням виконавчого комітету Чернівецької міської ради від 17.01.2012 року №4/1 «Про затвердження Правил проведення феєрверків на території міста Чернівців». Затвердженим Положенням було визначено час проведення феєрверків, порядок і правила отримання дозволу на їх проведення, перелік місць, де їх проведення забороняється, вимоги до підприємств, установ і організацій, що проводять феєйрверки, заходи безпеки під час їх проведення тощо.
З огляду на ситуацію в державі та терористичну діяльність незаконних військових формувань, враховуючи неодноразові звернення громадських організацій та об’єднань, мешканців, з метою забезпечення у місті стабільності та спокою ситуації у місті, розпорядженням Чернівецького міського голови від 30.12.2015 року №542-Р «Про додаткові заходи безпеки» було заборонено використовувати піротехнічні засоби (феєрверки) на території м. Чернівців до моменту завершення антитерористичної операції.
Відповідно до ст. 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення повноваженням складати протоколи за порушення порядку виробництва, зберігання перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів, вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях наділені уповноважені на те посадові особи органів внутрішніх справ (Національної поліції України).
На виконання протокольного рішення міської ради від 02.02.2017 року №312/21 «Про розгляд електронних петицій» зареєстровану на офіційному веб-порталі Чернівецької міської ради електронну петицію №09 буде внесено на розгляд сесії міської ради. Про дату та час розгляду петиції на сесії міської ради Вас буде повідомлено додатково.

04/04/2018
Шановний Максиме Вікторовичу!
Направляємо Вам рішення Чернівецької міської ради 53 сесії VII скликання про розгляд вашої електронної петиції №9, щодо заборони продажу та використання будь-яких піротехнічних засобів в місті Чернівцях.
Копія рішення додається.

ОХОРОНА ПРАВОПОРЯДКУ

Петицію підписали 266 осіб з 250 необхідних.

Голуб Максим Вікторович

15 січня 2018 р.