+ ще 204 громади!

Облаштувати гомадські вбиральні в м.Чернівцях

«Забезпечення гідних та комфортних умов життя – одне з найважливіших завдань сучасного міста. Наразі чернівчани та гості міста не мають можливості реалізувати базові людські потреби, в тому числі відвідувати міські вбиральні. Ця проблема – варварський та принизливий прояв міської сучасності.  Найпринизливіше те, що міськими туалетами не можуть скористатись маломобільні верстви населення ні у центрі міста ні в парках відпочинку у зв'язку з тим, що вони знаходяться у підвальних приміщеннях, куди людям, які пересуваються за допомогою інвалідних візків, милиць, тростин,з вадами зору важко дістатися.
Пропоную долучитись до збору підписів для забезпечення гідних і комфортних умов життяяк чернівчан так і гостей міста.

Шановна Любове Степанівно!
Електронну петицію № 14 з пропозицією облаштування громадських вбиралень в місті Чернівці 31.01.2018 р. розглянули фахівці департаменту житлово-комунального міської ради, департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради, Інспекції з благоустрою при виконавчому комітеті міської ради та управління Держпродспоживслужби в м.Чернівці за Вашою участю.
Вирішено рекомендувати міській раді петицію підтримати.
Інформуємо, що на балансі департаменту житлово-комунального господарства міської ради знаходяться три громадські вбиральні, а саме приміщення на вул. Перемоги, 5, вул. Заводській, 15 та вул. И.Главки, 15. Вказані вбиральні є безкоштовними і утримання цих вбиралень фінансується за рахунок коштів міського бюджету. Крім того, в міському комунальному підприємстві «Чернівціспецкомунтранс» в наявності чотирнадцять біотуалетів, один з яких для осіб з обмеженими фізичними можливостями. Вказані туалети встановлюються під час проведення святкових заходів.
Також, департамент житлово-комунального господарства міської ради підготував зміни до програми « Комфортне місто» та подав бюджетний запит на виділення у 2018 році коштів на капітальний'ремонт двох громадських вбиралень (вул.Заводська та вул.Перемоги). Для цього складені дефектні акти, які будуть передані проектній організації для складання кошторисної документації. Перед проектантами і підрядниками, ставиться технічне завдання з пристосування цих вбиралень для людей з інвалідністю.
Окрім того, у місті працює три платні громадські вбиралені. Підприємців, які їх обслуговують, отримають рекомендації-попередження про необхідність у стислі строки облаштувати вбиральні для надання послуг людям з особливими потребами.
Водночас обговорено питання придбання в якості експерименту модульної вбиральні. Місце встановлення цієї вбиральні пропонується визначити Комітету забезпечення доступності інвалідів та інших мало мобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста при виконавчому комітеті міської ради за погодженням з відділом охорони культурної спадщини. Департамент житлово-комунального господарства готує бюджетний запит на виділення коштів у 2018 році для придбання і встановлення модульної вбиральні.
На виконання протокольного рішення Чернівецької міської ради №312/21 від 02.02.2017 року «Про розгляд електронних петицій» електронну петицію №Г0 щодо облаштування громадських вбиралень в місті Чернівцях буде винесено на розгляд міської ради, засідання якої планується на 29.03.2018 р.
Про дату та час розгляду петиції на сесії міської ради Вас буде повідомлено додатково.

10.04.2018
Шановна Любове Степанівно!
Повідомляємо Вас, що електронну петицію № 14 з пропозицією облаштування громадських вбиралень в місті Чернівцях підтримано на сесії міської ради, яка відбулась 29.03.2018 року.
Прийняте рішення сесії міської ради буде оприлюднене на офіційному веб-порталі Чернівецької міської ради після його підписання.

01.06.2018
Шановна Любове Степанівно!
Додатково повідомляємо Вас, що на виконання рішення сесії міської ради від 29.03.2018 року №1182, департаментом підготовлено бюджетний запит на виділення у цьому році коштів на придбання двох сучасних модульних вбиралень, пристосованих для потреб людей з обмеженими фізичними можливостями. Після виділення коштів буде оголошено тендер на придбання вказаних вбиралень

Петицію підписали 275 осіб з 250 необхідних.

Свіріденко Любов Степанівна

16 січня 2018 р.