Перейменування вулиці Гагаріна на Каденюка та інших вулиць

Чернівчани, прошу Вас підтримати мою петицію щодо перейменування таких вулиць:

1. вул. Гагаріна на вул. Каденюка
(мотивація: Гагарін сам по собі ні в чому не винний, але він був символом СРСР. Ми ж повинні будувати нову державу із новими символами. Заперечення про те, що Гагарін був першим космонавтом можна сприймати тоді, коли в Чернівцях будуть вулиці Ейнштейна. Ньютона чи Гомера. Місто повинно мати вулиці названі на честь людей, які мають стосунок до України, або тих, які мають стосунок до самого міста);

2. вул. Горького на вул. Ауслендер
(Горький - радянський російський письменник, який не має стосунку ні до країни, ні до міста. Роза Ауслендер - відома поетеса, яка народилась і жила в Чернівцях);

3. вул. Першотравнева на вул. Кожелянка
(перше травня - важливе свято для СРСР, але не для України. Ця вулиця зайва. Василь Кожелянко найвідоміший чернівецький письменник кінця ХХ століття, який писав багато про Чернівці, ставши популяризатором міста);

4. вул Герцена на вул. Гамова.
(Герцен персонаж ні зі світової, ні із української історії, а лише із російської. Георгій Гамов - видатний американський фізик українського походження, автор Теорії великого вибуху, народжений у Одесі. За нього бореться зараз український і російський пантеон. Чернівці як місто із великим науковим минулим і бажанням повернутися на провідні позиції мусять додатися до цього списку)

Повертаймо Чернівцям українське і європейське обличчя і такі перейменування сприятимуть цьому.
Дякую!

Станом на 15 травня петицію підписали 76 осіб з 250 необхідних.

Дупешко Максим Володимирович

31 січня 2018 р.