Отлов собак в Черновцах

В городе последнее время очень сильно обострилась ситуация с бродячими собаками. Я люблю животных, особенно собак. Но данная ситуация уже заставляет задуматься о том, что делать и куда обращаться, в какие органы и службы, чтобы это решить. Сейчас ситуация такая, что страшно выходить на улицу, собаки бегают стаями, и именно большие взрослые особи.

Меня недавно укусила собака, просто подбежала и набросилась. Был случай, когда стая окружила меня и начала лаять и кидаться. Теперь приходится выходить на улицу с газовым баллончиком, брать в руки палку или камень для самообороны. Так быть не должно. Ночью эти собаки мешают отдыхать, лают непрестанно, днем стаями бегают по району. И нет уверенности в том, что не накинуться.

Спокойно выйти на улицу не получается, не говоря уже о прогулке с детьми, не хочется чтобы у ребенка была психологическая травма.

Необходимо предпринять меры, тк почти с каждым днем на Проспекте да и в городе в целом количество новых собак увеличивается. Мы звонили в приют-отказываются забирать, говорят что приют не резиновый. При этом большинство уличных собак бегают без клипсы.

Буквально сегодня бродячая собака покусала женщину на Проспекте, и таких случаев по городу очень много. И есть ли достаточное количество вакцин в городе для таких участившихся случаев? Лучше выделять средства не на то, чтобы обеспечить город вакцинами, а на то, чтобы решить проблему с бродячими собаками, тогда и не понадобятся вакцины. Хотя бы сократить их количество на улице.

Обеспечьте, пожалуйста, своим гражданам спокойное передвижение и нахождение на улице.

Шановна Євгеніє Олегівно!

Електронна петиція №140 щодо відлову собак, яка набрала 268 голосів, була попередньо розглянута в департаменті житлово-комунального господарства міської ради 01.06.2018р. за участю фахівців департаменту житлово-комунального господарства міської ради, міського комунального підприємства «Притулок для тварин» та громадських активістів.
При розгляді петиції громадські активісти і директор притулку обговорили та запропонували низку заходів для регуляції чисельності безпритульних собак у місті Чернівці.
На виконання протокольного рішення Чернівецької міської ради № 312/21 від 02.02.2017 року «Про розгляд електронних петицій» департаменту житлово-комунального господарства міської ради доручено підготувати проект рішення міської ради для розгляду електронної петиції №140 на черговому сесійному засіданні ради. Про дату та час розгляду петиції на сесії міської ради Вас буде повідомлено додатково.

09.07.2018
Шановна Євгеніє Олегівно!
Департаментом житлово-комунального господарства міської ради, підготовлено для розгляду на вересневому сесійному засіданні ради, проект рішення «Відлов собак в м. Чернівцях» (петиція № 140).

08.10.2018
Шановна Євгеніє Олегівно!
Додатково повідомляємо, що Ваша електронна петиція №140 «Відлов собак в М.Чернівцях» підтримана на сесійному засіданні ради, яке відбулося в вересні.
Було прийняте рішення посклити роботу підприємства по відлову безпритульних тварин у місті, утримувати відловлених агресивних тварин у притулку та не повертати відловлених біля шкіл та дитячих садків тварин на місця їхнього відлову. Розробити спільно з громадськими активістами, волонтерами та зоозахисниками Програму «Регулювання чисельності безпритульних тварин у м. Чернівцях на 2019-2023 роки».

Детальніше про рішення сесії Ви можете ознайомитись у додатку, який містить сканкопію рішення.

Петицію підписали 281 особа з 250 необхідних.

Пашко Евгения Олеговна

15 травня 2018 р.