+ ще 222 громади!

Щодо недопущення марнотратства на створення відділу охорони здоров’я у складі Чорноморської міської ради.

З метою недопущення нераціонального використання коштів місцевого бюджету та збільшення штату чиновників Чорноморської міської ради просимо не створювати відділ охорони здоров’я Чорноморської міської ради.
2 жовтня 2019 року на офіційному сайті Чорноморської міської ради опубліковано проект рішення міської ради про створення відділу охорони здоров’я Чорноморської міської ради Одеської області. Згідно документу, штатний розпис Чорноморської міської ради планують збільшити на 3 одиниці – начальника відділу, головного спеціаліста та бухгалтера. Це відбувається в той самий час, коли керівництво країни заявляє про скорочення видатків на наступний рік на утримання чиновників на 10%. За попередніми розрахунками, існування такого відділу щорічно коштуватиме Чорноморську приблизно 500-600 тис. грн. При цьому сьогодні в місті є безліч нагальних проблем, які потребують якнайшвидшого вирішення та вкладання бюджетних коштів, але на звернення громадян та громадських організацій представники міської влади надають відповідь про неможливість реалізації через відсутність коштів. Разом з тим новому відділу підпорядковуватиметься лише одна комунальна установа - «Чорноморська лікарня», що взагалі є недоцільним. Попри те, що відділи охорони здоров’я сьогодні функціонують в різних містах України, але практика показує, що в їх підпорядкування входить не менше 5 комунальних закладів. Крім того, відповідно до Постанови КМУ від 12.03.2005р. № 179 «Про упорядкування структури апарату центральних органів виконавчої влади, їх територіальних підрозділів та місцевих державних адміністрацій» «самостійний відділ утворюється з штатною чисельністю не менш як 5 одиниць».
А тому створювати новий відділ, якому має підпорядковуватися лише міська лікарня, при цьому збільшувати кількість чиновників та витрати на їхнє утримання – є ніщо іншим як звичайним марнотратством.

Розглянув петицію від 31.10.2019 року у якій ставиться питання, щодо недоцільності та невідповідності законодавству рішення про створення відділу охорони здоров’я оскільки відділ створюється для обслуговування лише одного підприємства КНП «Чорноморська лікарня» та за постановою КМ України від 12.03.2005 року № 179 «Про упорядкування структури апарату центральних органів виконавчої влади, їх територіальних підрозділів та місцевих державних адміністрацій» у відділі має бути не менш як 5 одиниць повідомляю наступне.
01.11.2019 року на засіданні Чорноморської міської ради Одеської області розглядалось питання створення відділу охорони здоров’я Чорноморської міської ради Одеської області.
При розгляді вказаного питання доповідачем заступником міського голови І.А. Лубковським було доведено депутатам міської ради про зміст петиції та повідомлено, що за постановою КМ України від 12.03.2005 року № 179 мінімальна штатна чисельність працівників відділу встановлена 3 одиниці, отже створення відділу у кількості трьох осіб відповідає законодавству України.
Окрім того, п. 1.6 положення про відділ охорони здоров’я Чорноморської міської ради затвердженим рішенням Чорноморської міської ради Одеської області визначено, що відділу підпорядковане не одно, а два підприємства: комунальне некомерційне підприємство «Стоматологічна поліклініка міста Чорноморська» Чорноморської міської ради Одеської області та комунальне некомерційне підприємство «Чорноморська лікарня» Чорноморської міської ради Одеської області.
Заслухавши вищезазначені та інші доводи, враховуюче проведені обговорення на постійній депутатській комісії, у сесійній залі 28 з 35 присутніх депутатів проголосувало за створення відділу охорони здоров’я. '
Відповідна інформація та прийняти з цього приводу рішення міської ради розміщені на її офіційному вебсайті.

З повагою,

Міський голова В.Я. Хмельнюк

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Петицію підписали 271 особа з 175 необхідних.

Ковальчук Сергей Юрьевич

30 жовтня 2019 р.